Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Kako napraviti DVD sa sve titlovima?
staro
  (#4 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile
HLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimum

Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: juče 20:56
Pol: Muško
Godine: 32
Odgovor: Kako napraviti DVD sa sve titlovima? - 11.12.2006, 23:06

Ill tell u one thing pre svega Give up Ali dobro..

Prvo morash da konvertujesh avi u format koji podrzava dvd .. to je obichno m2v. Za to ti treba praogram kao shto je Canopus.
Od wavea koji dobijesh iz avia napravish ac3 sa nekim ac3 konverterom .. (bee sweet ili Scenarist Ac3 decoder ili koji god)

E da bi sub prebacio u DVD treba da reshish sledeci problem. Divx koji imash koristi fajl sub formata koji je u sushtini samo tekstualni fajl. Shto znachi da program chita text i direktno generishe sliku slova koja idu preko filma.
U dvd-u ne koristish direktno tekstualni fajl, jer se na dvd ubacuju titlovi u obliku bitmapa.. Shto znachi da ti je potrebno da generishesh bitmape uz pomoc programa kao shto je FAB subtitle.. poshto fab ne importuje .sub sam po sebi, morash sub convertovati u neki pogodan format za shta ti mozda mogu pomoci neki softweri koje mi koristimo u firmi ali ih necesh naci na netu jer su internog karaktera i nisu bash user friendly (shto celo ovo moje objashnjenje chini besmislenim hahaha)..

Eee kad sve to skuvash Onda nabavish scenarist i tek onda ti nishta nece biti jasno )

Nego za pochetak pogledaj na compu kakva je razlika izmedju tvojih subova koji rade i koji ne rade .. po nekad su pravljeni razlichitim programima koji daju isto tako razlichite rzultate. Moze se desiti na primer da su titlovi pisani ispod vremena ili odvojeni tachka zarezom a ne treba .. itd .. To jest, mozda mozzesh ruchno da naterash sub da proradi

Ko tebe kamenom, ti njega 'lebom;
Za 'leba i uz 'leba..;

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice