|
Odgovor: Nastavi pričicu -
18.04.2006, 21:12
U nekom delu mozga skakutalo je osecanje da je vranu trebalo izignorisati. Skakutalo je i golicalo svojim hladnim nozzicama. No neizvesnost je uvek deo avanture, zapravo najlepshi deo nje ... samo nek ono skakuce...
- A jel pleme Sijuksa negde u tom pravcu?
Vilenjak me obasja.Takve su u mom selu zvali nervshchicima..
- Da li je pleme sijuksa u tom pravcu!?
Da znam gde su drvetu ochi bio bih siguran da su se pogledali.. Ovako nisam bio siguran, ali je odprilike to je tako izzgledalo..
- Da, moram do Sivog Dabra... Mora mi pomoci oko nekih chini..
Slushaj mali sekachu, spaljivachu, zagadjivachu ..Poche drvo svoju tiradu..
-.. Izbeljivachu....... - ubacih, pa se napravih lood..
-Osushishe mi se shisharke od tvoje duhovtiosti mali. Ako mislish da krenesh sa nama bolje da pokazzesh malo poshtovanja.
- S obzirom da me uzzasno nervirash, mozda bi bash trebalo da te povedemo.. bolje cu osvetljavati put.. -dodade vilenjak.. - plashim se da tvoj sivi dabar trenutno ne moze da pomogne oko chini ni sam sebi..
-Kako to? Pa hitno mi je, obecao sam jednoj vrani..da cemo prizivati kishu pred zoru..
- Vrani?Onoj shto mi je mazznjavala zlatnike iz chupa i nosila veshtici? Onoj shto je veshtica kaznila da pricha u anagramima kada sam sakrio cup pa nije mogla vishe da krade?
Veshtica. Izgleda da je preuzimala sve vishe znachenja u ovoj prichi.
- U svakom sluchaju tvoj sivi dabar ce teshko da priziva bilo shta. Veshtica ga je pretvorila u pravu vodenu zverku i sad mozze samo da pravi brane na planinskim potocima..
Uz sve ostalo imala je i chudan smisao za humor ta veshtica.
Srecha je shto sam uchio karate na vreme. Imao sam osecaj da ce mi to znanje i te kako trebati.
Shteta je shto je mavashi bio sve shto sam nauchio od karatea..
Ko tebe kamenom, ti njega 'lebom;
Za 'leba i uz 'leba..;
|