Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Vegeterijanac - Da ili Ne
staro
  (#12 (permalink))
Kill Bill
Beatrix Kido
Kill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimum

Član od: 27.11.2006.
Poslednji login: 01.05.2008 23:58
Pol: Žensko
Odgovor: Vegeterijanac - Da ili Ne - 07.12.2006, 17:26

Citat:
Gospod kaže: Pogledaj poruku
Razlog da ja ne jedem meso je to sto necu da jedem ono sto se pravi za ljudsku upotrebu pa je prepuno antibiotika, hormona, izmenjene DNK i drugog djubreta.

Kad bih imao nekog da lovi za mene negde gde je zagadjenje minimalno (nikad nije bilo zemljoradnje na hiljadama kilometara unaokolo, nema ozonske rupe, ne dolaze kisele ksie itd.), i da neko to kuva, a da ja istovremeno predajem na univerzitetu (u toj divljini?), imam internet, podzemnu superbrzu zeleznicu do aerodroma na pola sata itd. -- onda bih jeo meso.

Ovako... jedem morsku ribu, uglavnom onu koja se lovi na otvorenom moru, a ne u priobalju (malo je skuplja, ali bar znas koje vrste gde zive). Jeste i okean sve zagadjeniji, ali ipak se nekako koliko-toliko cisti (tj. pada sve na dno gde one neke bakterije koje jedu sumpor i zivu i sta vec ne to preardjuju...)
Kao prvo to sto navodis nije netacno, ali ti antibiotici i hormoni ne zavrsavaju samo u mesu vec i u drugim namirnicama...
I to je zabluda da se ti zdravo hranis jer da bi nadoknadio nedostatak mesa ti ga moras zameniti s drugim namirnicama koje ne samo da nisu zdrave nego je meso daleko bolji izbor...
Sto se tice i budalastine koju praktikuje sve vise mladog sveta u cilju smanjenja telesne tezine izbacivajuci meso,je takva jedna nepromishljenost i zabluda da ce smrsati od toga...
Jer meso samo po sebi ne goji,goji njegov nacin spremanja (pod tim podrazumevam dodatna mascenja) ... A za dijete je najbolje da se izbaci hleb i testenine,jer "naduvavaju"... Cim se toga resite metabolizam ce se ubrzati,izgubicete na obimu...i biti orniji za fizicke aktivnosti kad pojedete samo meso bez hleba umesto suprotno posle cega mozes samo leci spavati...

A u sustini i voce je puno pesticida pa je opet bolje pojesti jabuku nego kiflu...

Ja nisam vegeterijanac i nikad ne bi mogla da budem jer inace ne mogu da jedem gomilu stvari...tipa pita,pogaca,spageta,pljeskavica,bureka,hleba,peciv a,kroasana,cipsa,majoneza i td i td...
Tako da ako u svakodnevnoj upotrebi jedem izrazito malo ili nimalo hleba pa jos da ne jedem i meso,pa umrla bi....A i udebljala bi se od takve ishrane koja meni potpuno ne odgovara...

A pored toga smatram da ljudi nisu biljke i ne treba stoga ni da zive kao iste...
Ljudi jedu meso milionima godina i sad od jednom ne valja... a bas je naprotiv suprotno...no dobro svako ima pravo sopstvenog izbora da sam izabere kad,kako i sta ce jesti...

Ubica mekog srca.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice