Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Rubikova kocka
staro
  (#14 (permalink))
Mish
Lajavi Krelac
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 10:05
Pol: Žensko
Odgovor: Rubikova kocka - 06.12.2006, 22:44

Dok su je svi vrteli mislila sam da je to zabava za dangube. Nisam je ni uzimala u ruku.
Eh, onda sam posle 20 godina videla kocku u rukama još jedne dangube. Naravno, zezala istu. Eh, da mi vrati, pokloni mi jednu kocku. I tad mi pričao neke priče kako se to slaže, ali ništa ja nisam skontala sem da prvo treba da pravim krst, pa onda da slažem sloj po sloj.
Došla kući, gledam onu kocku, rasturim je, i kažem: "Ako su je složili drugi, i ti ćeš." I tako sam i ja postala danguba. Vrtela, vrtela, pa nađem logiku za slaganje prvog sloja. Pređem na drugi. Skontam i tu neku logiku, uguram sve kockice, sem jedne. (Eh, da, u međuvremenu mi se kocka raspala, pa sam brže-bolje otišla da pazarim drugu). I onda sam se mučila sa tom jednom kockicom, te na kraju potražim pomoć prijatelja (onog istog dangube koji me je navukao na dangubljenje), te me on nauči logici i te poslednje kockice drugog sloja. Pokuša mi objasniti i poslednji sloj, ali je ipak zaključio da bi to bilo suviše zahtevno (za moj pileći mozak), te mi dao zadatak da dobro izvežbam do sada savladano (ali to sam već shvatila, ok, ne slažem žmurećki, ali vrlo brzo usložim dva sloja, i napravim krst na trećem), pa će mi nekom narednom prilikom pokazati. I tako ja i dalje dangubim i kontam kako da usložim celu kocku.

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice