Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Moji hardverski problemi
staro
  (#19 (permalink))
PropelerZviz
a bio je cool tip
PropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen član

Član od: 03.11.2006.
Poslednji login: danas 02:08
Pol: Muško
Godine: 28
Odgovor: Moji hardverski problemi - 03.12.2006, 22:11

Moram napraviti malu digresiju!

"Yamaha has ceased production of all CD-R/RW models". Od tog trenutka mozete birati izmedju "shit" i 'bull shit" rezaca. Tj. komercijalne verzije realno skupih uredjaja, gde su danas uzjasili nama poznati proizvodjaci. Pioneer, NEC, Asus, LG itd.
Svaki od proizvodjaca ima po neki solidan model. I od njih cak bude los pojedinacni uredjaj.

O medijumima ne vredi ni raspravljati. CD ili DVD na "stapu" je ko zna odakle dotruckan dovde. Oni u kutiji bi trebali da su malo bolje ocuvani. Sve u svemu parce plastike sa par slojeva za pisanje/citanje. "Dok je, kao što smo rekli, debljina plastičnog diska 1.2mm, reflektirajući sloj , sloj laka i grafički sloj zajedno nisu deblji od dvadestetak mikrona. Iz ovih podataka sasvim je jasno s koje strane prijeti opasnost svakom CD-u." (izvor : http://eskola.hfd.hr/fiz_sva_stva/cd..._CD-a/cd5.html)

Sporije/brze rezanje??? Ljudi pricaju o nekakvoj praksi, a pricamo o laseru. Kao fol kad rezes sporije, onda je dubina zapisa veca??? Tokom rezanja se samo dostize ta brzina od 8x npr. za DVD. Tako da ta prica o dubini zapisa tj. kvalitetu vs. brzina je "trla baba lan" Uredjaji su bez obzira na kvalitet moderniji poput BURN-Proof technology, tako da su dodatno zasticeni pri "brzom" rezanju. Iako je i to sporo, da boli koliko je sporo.

Ljudi rezite na deklarisano, pa kad disk pukne, pukne. Ako je retko ili drago, rezite duplo. (bezveze je kad pukne disk, a kamoli onaj sto je sporo rezan).

Ne pamtim kad sam, sem na RW, rezao nesto na CD. To je proslost. Kad se napuni za DVD ja ga narezem. Nista lakse - Mnogo brze - Manje fizikalisanja (ubaci/izbaci disk).

Slusaj baba dobro, ja sam MC Penzioner,
ne treba mi kviz da budem milioner.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice