Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Odobravate li eutanaziju?
staro
  (#20 (permalink))
PropelerZviz
a bio je cool tip
PropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen član

Član od: 03.11.2006.
Poslednji login: 20.09.2008 14:32
Pol: Muško
Godine: 28
Odgovor: Odobravate li eutanaziju? - 28.11.2006, 18:10

Postoje mnogi filmovi na ovu temu. Meni je utisak ostavio jedino "The Sea Inside" http://www.imdb.com/title/tt0369702/ . Svaki odobrava ili osporava odredjen, pojedinacni slucaj.

Kod onih svesnih, stvar je njihovog izbora. Ohrabrivanje na zivot je plemenito, ali na primer sa strane crkve poslata je iskljucivo poruka. Ne ide popa da pere guzice nepokretnih. Jedino je ispravno iskreno ohrabrivanje onih koji bi pomogli direktno.

A kod nesvesnih je problem drustva i prvenstveno porodice. Odrzavanje zivota mentalno vegetirajuceg ljudskog organizma nije ubijanje, ali je unistavanje zivota najblizih osoba. Sa sruge strane, mislim da je problem drustva, jer tamo gde ne dostaje resursa na vise polja, smatram logicnim da se pomoc pruza izlecivo bolesnima, pa zdravima, pa neizlecivo bolesnima.

Ne verujem u Boga niti u sudbinu. Smatram da je sudbina stvar izbora. (Ovde mislim na ponudjeni izbor, a ne izbor iz ljudske maste, sto je cesta zabuna).
Zbog toga bih odobrio eutanaziju kao mogucnost, a ne kao nametanje resenja.

Slusaj baba dobro, ja sam MC Penzioner,
ne treba mi kviz da budem milioner.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice