|
Odgovor: Kakve tastature volite? -
20.11.2006, 00:42
Evo ovako, da malo pojasnim.
TFT monitori su uzas zivi, slika ne lici ni na sta. Zasto? Zato sto im je mala frekvencija na kojim rade. I nemogu da izvuku visoke rezolucije. Boje nisu realne jer temperatura boja im je jako niska. A to sto se oci manje umaraju, to je zato sto nemaju dovoljno jako pozadinsko svetlo - koje inace teze da pojacaju, ali im ne polazi za rukom, zato je CRT josh uvek u velikoj prednosti jer ispaljuje elektrone kroz katodnu cev i stvara boje cak do temperatura od 10.000K sto je na TFT monitorima neizvodljivo jer sama tehnologija ne dozvoljava. Inace na TFT monitorima se cesto desava da se pojave mrtvi pixel-i koji iritiraju. Cena im je nenormalna, a kvalitet nizak. Po meni jedino za koga su dobri jeste za ljude kojima je prostor na stolu primarna stvar. Za kancelarije, banke ...
Inace i ja imam polovnjaka 22" NEC Multisync FP1350 i ne bih ga menjao ni za kakav TFT. Mozda bih kupio josh jedan TFT koji ce da bude umesto slike na zidu, ali za svakodnevni rad NIKAD.
A sto se tastatura tice, meni se licno vise svidjaju slim - i to od skora imam jednu. Dugo sam koristio Cherry (prelomljenu) i mislio sam da nikad necu moci preci na ne-prelomljenu. Ali mislim da je to stvar ukusa.
A sto se miseva tice, nikad bezicni - mozda u slucaju dodatnog, da mi bude ko neka vrsta daljinca, da kad gledam film da ne moram da ustajem da stiskam pauzu, ili da menjam pesmu u winamp-u. Inace LASER misevi su extra precizni, imao sam prilike da ih koristim i nisam verovao kolika je preciznost.
|