Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: gde ste svi zaljubljeni
staro
  (#13 (permalink))
Mish
Lajavi Krelac
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 16:37
Pol: Žensko
Odgovor: gde ste svi zaljubljeni - 19.11.2006, 22:51

Citat:
SansRomantic kaže: Pogledaj poruku
Da... potrebno je da nastane problem i da ima utisak da će izgubiti ono što ima
i tek onda oseti potrebu da se potrudi...

i ja to nikako ne razumem
I meni je apsolutno nerazumljivo.
Čini mi se da u tim dugim vezama prihvatiš drugu stranu "zdravo za gotovo". I kada nastupi to neko zahlađenje (ono se prosto oseća, teško da se može imenovati neki konkretni potezi partnera koji ukazuju na hladnoću), prihvati se kao nešto prolazno, loš momenat, i ne čini se ništa da se ono promeni. A iz zahlađenja nastaje i otuđenje.
Bila sam u toj situaciji. Tek kada sam pokušala da odlepršam iz takve veze je pokazao koliko mu značimo. I lagala bih kada bih rekla da mi nije to prijalo, da me nije lomilo, ali s druge strane je još jače zabolelo. Zašto tek tada trud da opstanemo? Suviše je kasno truditi se kada popucate po svim šavovima.
Zato je moj savet da najpre obaviš jedan iskren razgovor sam sa sobom i priznaš gde sebe vidiš u takvoj vezi i šta nadalje očekuješ od nje. A potom moraš obaviti i krajnje iskren razgovor sa partnerkom. Ako veza vredi truda, uloži ga na vreme i vrati zadovoljstvo koje ste imali dok ste bili zajedno.

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice