Pregled pojedinačne poruke
Prerušen u Deda Mraza na ulici podelio više od 1 000 000 $
staro
  (#1 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: juče 22:45
Pol: Žensko
Godine: 33
Prerušen u Deda Mraza na ulici podelio više od 1 000 000 $ - 18.11.2006, 19:23

KANSAS CITY - Amerikanac poznat samo kao Tajni Deda Mraz je 26 godina vozio ulicama Kansas Cityja svakog decembra darujući novac ljudima.

Započeo je s novčanicama od pet, a onda prešao na deset dolara. Kako je raslo njegovo bogatstvo, rasli su i darovi. Poslednjih godina Tajni Deda Mraz je darivao novčanice od stotinu dolara, nekoliko puta i dve-tri od jednom, ljudima u trgovinama, restoranima i na parkiralištima.

Do sada je anonimno darovao 1,3 miliona dolara.

Sada oslabljen hemoterapijama i željan da otkrije svoju veru u slučajnu ljubaznost, Tajni Deda Mraz je odlučio otkriti svoj identitet - to je Larry Stewart 58-godišnji poslovni čovek iz Kansas Cityja koji je zaradio milione kablovskom televizijom i telefonskim uslugama.

Njegovo praznično darivanje počelo je 1979. godine kada se tešio u jednom drive-in restoranu nakon što je dobio otkaz.

"Bilo je hladno i konobarica nije imala dobru jaknu, a ja sam pomislio: 'I ja mislim da je meni loše!'". Dao joj je 20 dolara i rekao joj da zadrži ostatak. Bila je tako zahvalna da je odlučio drugi dan podići 200 dolara sa svog računa i vozio se tražeći ljude kojima bi mogao dati novce. Od tada svakog decembra krstari ulicama.

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice