Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Pa šta ako je film kultni
staro
  (#8 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: juče 22:45
Pol: Žensko
Godine: 33
Odgovor: Pa šta ako je film kultni - 30.11.2008, 12:58

Citat:
Cecara kaže: Pogledaj poruku
Na kraju krajeva, zasto svima moraju da se dopadnu ti kultni fimovi?
Ne moraju. Bar se meni ne dopadaju svi, tu po mom mišljenju ima toliko proseravanja pod zavesom "visoke umetničke vrednosti" koja se uvek i pod obavezno mora dopasti intelektualno probranima . Drugim rečima, zabole me kako je film ocenjen u umetničkim krugovima ako mi ne prija i ako me smara i ako ga ne kapiram. Nisam neko ko će reći da nešto razume, a da mu uopšte nije jasno šta je pisac hteo da kaže ili neko ko će reći da mu je Oklopnjača Potempkin ili Andaluzijski pas pa ja sad kao delujem pametnije jer ne bih sedela i gledala te filmove ni za brdo kivija.

Filmove volim i ubiVam se od gledanja, a šta gledam zavisi od toga kako sam raspoložena. Neke žanrove volim više, neke manje, ali svakom filmu dam šansu. Ipak, nisam odgledala dosta toga. Nisam sela pa zaređala po filmografiji određenog velikog ili kultnog filmskog stvaraoca pa odgledala od A do Š sve što je radio, a ima ih koji mi baš prijaju Nisam gledala dosta toga od Felinija, od Polanskog (eto i Rozmarinu bebu sam gledala kao ljuta klinka, ništa ja to nisam razumela iako su mi ostale u glavi slike iz filma i sve, ima dosta za obnoviti), Kurosavu voli ćale i opet sam odgledala kao klinka dosta, znam scene, ali pojma nemam kako se ti filmovi zovu... Hičkoka, zahvaljujući ciklusima po televiziji, eto od njega možda i najviše filmova odgledah. Almodovara takođe setiću se još, da ne dužim sad. Od Antonionija nisam odgledala nijedan. Ono što sam videla na blic mi se čini jako dosadno.

Ne bavim se profesionalno filmom iako mogu da procenim šta je gluma, a šta sranje, ali sve ono drugo što film čini - montaža, režija... to mogu da posmatram samo kao laik, tako da nemam ja tu šta da trućam to je kultno, to vredi. Za mene najviše vredi i za mene je kultno ono što je na mene ostavilo najsnažniji utisak ili ono što je obeležilo neki period mog i života mojih vršnjaka

Što se tiče blokbastera, ne znam koliko je zaradio ali film koji su svi gledali a ja nisam i prvi mi pada na pamet je Povratak u budućnost, nijedan deo nisam gledala. Onog Džej Foksa nisam mogla da smislim ni kao klinka.

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice