Citat:
Moram priznati da nisam znao da se zastava Srbije ne nalazi, tj. da se nije nalazila tamo. Utoliko me je istovremeno rastuzila i obradovala ova vest. Zadovoljan sam, jer je Srbija dala veliki doprinos pobedi saveznika i jer je na ovaj nacin ispravljena velika istorijska nepravda. Rastuzilo me je sto je bilo potrebno da prodju 63 godine da bi se to dogodilo. Ovo svedoci o potrebi obnove nacionalnog identiteta u Srba, potrebi da ponovo pocnemo da cenimo sami sebe nakon 55 godina komunizma (racunam i Milosevicevu eru) tokom kojih smo zaboravili i ko smo i sta smo. Ako smo mi to ucinili, kako da ocekujemo od drugih da nas postuju?
|
Тито је био у веома лошим односима са Де Голом, Де Гол је би велики пријатељ са Драгољубом Михајловићем, чак мислим да су и неке војне школе учили заједно. Тито је инсистирао да се на обновљеном спомен обележју победе у првом рату истакне застава Југославије са све петокраком а то нико од савезника на челу са Француском није хтео ни да чује јер није Југославија била у рату већ Србија а јш мање комунистичка творевина Јосипа Броза. Тито је онда рекао - или застава Југославије или ништа! И би ништа ... Србија је била окаљана, заборављена, гурнута под тепих, а величале су се борбе партизана из другог рата и свако село је имало споменик неком партизану...
Citat:
Da li to sad znaci da se konacno i tzv. patriotske strane zalazu da stupimo medju saveznike?
NATO-OTAN nas ceka, juheeeeej!
|
По тој твојој логици, ми би требали онда и са Русијом, они нас бар нису бомбардовали а били су нам савезници ... Јаки ми савезници који сравнише српске градове без Немаца до темеља и то на ускрс ...