Citat:
morpheo kaže:
Cenim to sto si na kulturan nacin pokusao da me ubedis da nisam u pravu. u tome je svrha foruma. :
|
Svrha foruma je izošenje sopstvenih--> razmišljanja/saznanja/stavova, i odbrana istih....I naravno, na kulturan i civilizovan način....
Citat:
DžuPiter :
Kako moze zivot da bude zasluzen, kada smo ga dobili pre nego sto smo bilo sta uradili ?
|
Naravno, život nam je dan na
poklon, i nije ničim zaslužen.
Citat:
DžuPiter :
Kako to da je mnogima oduzet zivot a da nikom nisu naneli nikakvo zlo, kao recimo mala deca ?
|
Otkud bilo ko može da zna--> ko je kakvo zlo činio, i kome?
Čovek može na prvi pogled da izgleda ispravan i normalan/dobar....a da se iza te maske krije zloća....Samo Gospod
zna ko je kakav....I zato isus govori-->
"A kada činiš dobra dela, čini to tajno, jer će ti Bog tvoj platiti javno....Neka tvoja desna ruka ne zna šta čini leva...."
Zbog toga, ništa ne mora da bude onako kako izgleda na prvi pogled....
zašto bi se ja busao u prsa, da sam dobričina i ispravan, tebi ili bilo kome?
Kada mi je jedino bitno pred Gospodom biti pravedan i postojan!
Mala deca ginu i umiru zbog posledica i delovanja čoveka na planeti(već pisano o ovome)....
Kada Bog proceni da je bolje da uzme dete k sebi i spase njegov duh, koji bi bio uništen grehom zbog grešnih i nesavesnih roditelja ili okruženja, a ne sopstvenom slobodnom voljom i izborom, On deluje tako!
To je onaj domen Božijeg delovanja u koji ne možemo da udjemo--->
"Božiji putevi nisu vaši putevi, Božije pomisli, nisu vaše pomisli"
I zato ne treba da čačkamo, kao što ne treba da čačkamo gatanje, proricanje, tumačenje po zvezdama, prizivanje duhova, itd.....