Tema: Bludjenje
Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Bludjenje
staro
  (#8 (permalink))
love hunter
skywalker
love hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2007.
Poslednji login: juče 20:22
Pol: Muško
Godine: 36
Odgovor: Bludjenje - 23.11.2008, 19:16

Citat:
izabelitta kaže: Pogledaj poruku
Ovo zvuci kao da kad pricas o bludu, ti zapravo pricas o seksu, bez neke izricite konotacije, je li?
Tako nekako i ja razmisljam, mada se cesto o bludu prica u nekom moralnom kontekstu, tj. kao da taj termin neminovno nosi u sebi neku vrstu osude.
Bludnicenje, ili kako sam se ja zezala u naslovu - bludjenje, se cesto koristi kao druga rec za promiskuitet, a bludnicama se najcesce nazivaju zene koje varaju svoje partnere. Svi valjda imamo i pojam "bludnog sina" na pameti dok razmisljamo o ovome...
Meni bi trebao jednostavan odgovor da li je blud nesto sto je ok, nasuprot protivprirodne bludi koja se zakonski sanckionise, i na osnovu toga neka relativno jasna definicija.
Zanima me da li "bludi" svako ko ne prilazi seksu kao nacinu da se napravi dete, ili onaj ko ima druge ideje osim misionarske poze, ili onaj gde se gura tamo gde mu nije mesto...
(Mozda sam pogresila sto temu nisam postavila na filozofiji jer me zanima bas svaki argument, svaka opaska u bilo kom smislu data, jer se radi o jednoj vaznoj raspravi u kojoj ucestvujem i vasa pomoc bi mi bila vazna.)
Ako ga postavish nasuprot protivprirodne bludi, pobedjuje garant...

...samog, skoro da bih ga poistovetio sa strashcu, sa nesputavanjem zelja, ma kako one ponekad bile drushtveno neprihvacene...

...samo treba da ne dozvolimo da nas prevedu na drugu, mrachnu, stranu ulice....

...isti, poseban, slobodan, samo svoj...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice