Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Od cega bezis -- to te kad tad stigne
staro
  (#15 (permalink))
yige_gui
... baba Ruija ~
yige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: juče 10:34
Pol: Žensko
Odgovor: Od cega bezis -- to te kad tad stigne - 14.11.2006, 07:11

momci, vas dvojica ste se uhvatili mojih rechi ko pijan plota prvo i osnovno, ja sam uzela sebi na slobodu da preoblikujem temu i da navedem primer, banalni, ali je svejedno primer, i da izreci "od cega bezis - to te (kad tad) stigne" dodam ovo kad tad.. vas dvojica ste to boldovali (i povecavali) nekoliko puta, a to "kad-tad" je najmanja stavka u ovome svemu.. originalna izreka, ako mene secanje sluzi, ide "od cega bezis to te stigne"..

ova tema jeste na filozofiji upravo da bi se diskutiralo, a ne da bi se prepirali a vi ste tu izmeshali i ovce i novce otom bolje, siroko nam polje diskusije

mozda primer sa ispitom nije bio najbolji za ovu temu, jer na ispit odes jednom i verovatno nikad vise (sem ako ga ne prodjes ) znaci ne moze te pitanje koje ne znas stici negde posle u zivotu
zato cemo nadjemo neki bolji primer..
evo recimo strah.. strah mozda moze da posluzi kao bolji primer.. vecina ljudi ima neki strah, jel da? slozicemo se verovatno jednoglasno po tom pitanju
dakle, ako se neko recimo boji visine/zmija/paukova/zatvorenih prostora/pricanja pred velikom publikom... itd, primera koliko hoces.. psihologiji je poznato da ce se neko reshi straha jedino ako se s njim suochi.. dakle, u koliko izbegavash (da ne kazem bezis) od necega, kad tad ce doci neka prilika gde ces MORATI da pricas pred velikom publikom ili ces MORATI da boravis u zatvorenom prostoru ili ces MORATI da se suocis sa paukom koji ti je na krevetu, a ti hoces da leggnes u isti... dakle, ono sto izbegavash s tim ces se kad tad morati susresti... nije u pitanju ni ljubav ni zelja prema necemu..
dakle, evo sad sam mozda malo bolje pojasnila ono sto sam mislila..

Citat:
DzuPiter kaže: Pogledaj poruku
Po meni je najzanimljivije takozvano " bezanje od stvarnosti ". koje se
po definiciji jedino desava kada covek umre.
nisam ni u jednom trenutku mislila na bezanje od stvarnosti.. to je nesto sasvim drugo i ne spada u ovu temu.. uostalom pre bi rekla da je ta tema negde za psihologiju, iako moze da se sagleda i sa filozofske strane

Citat:
Mind_reset kaže: Pogledaj poruku
Ako imas mogucnost da od neceg bezis i ti bezis, to nesto se nije moglo desiti, to nesto je posledica tvog prvog dela, ti bezis od necega sto moze da da ti se desi, sto moze da te zavati, sto je potencijalno, sto je verovatno, a ne onog osnovnog dela koje to nesto/posledicu izaziva, bezis od pcela zato sto mogu da te izbodu, a ne zato sto si im maznuo med, bezis od vuka ne zato sto si tabanao kroz sumu nego da te ne gricne di netreba, ti bezis od naplate duga, bezis od javne osude, od potencijalne kazne, zemljace moj, kao u slucaju ovih tvojih, bezis od Srbije zato sto bi mogla da te stigne njena zla kletva.
mislim da bi prvo trebala da razjasnim kako bezati i izbegavati, za mene, nema isto znacenje niti istu tezinu.. prema tome, ako od necega bezis i ako nesto izbegavas, ne moze nikako biti ista stvar.. prva stavka ima puno vecu tezinu i odnosi se na nesto sto radis svesno i namerno.. dok izbegavanje necega mozes, ali ne moras da radis svesno.. bezis od necega s namerom da od toga pobegnes, ali sve zavisi koliko si spretan i sposoban da od neceg pobegnes.. nemaju svi ljudi razvijenu sposobnost za beg.. dakle tu mozda mozemo da se vratimo onom vasem primeru "you can run bu you can't hide".. no to je opet neka druga prica, u koju sad ne bi da ulazim..

moomoo meee juuooo

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice