Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Od cega bezis -- to te kad tad stigne
staro
  (#14 (permalink))
Mind_reset
Iskusni forumdžija
Mind_reset obasjava toplim zrakom SuncaMind_reset obasjava toplim zrakom SuncaMind_reset obasjava toplim zrakom SuncaMind_reset obasjava toplim zrakom SuncaMind_reset obasjava toplim zrakom SuncaMind_reset obasjava toplim zrakom Sunca

Član od: 27.03.2006.
Poslednji login: 27.05.2008 19:22
Pol: Muško
Godine: 26
Odgovor: Od cega bezis -- to te kad tad stigne - 13.11.2006, 16:33

Citat:
DzuPiter kaže: Pogledaj poruku
Prvo i prvo nisam nikakav Joe nego JewPiter, sto se izgovara na engleskom
kao planeta Jupiter, ali ima konotaciju svetog Petra koji je bio Jew ( jevrejin )
po imenu Simon. A Planeta je dobila ime po nekom Piteru iz Ju(goslavije),
po kojem sam ja uzeo DJ ime Jupiter i zbog boravka u Engleskoj i Americi promenio u YuPiter.
Drago mi je sto si nam izlozio ovaj istorijat tvojih pseudonima, a kako je doslo do ovog zadnjeg DzuPiter , u svakom slucaju, tvoje vredjanje osnovano mojim oslovljavanjem tebe sa dzo, je potencijalno priblizno onome kada ti mene oslovljavas sa zemljace.

Citat:
DzuPiter kaže:
Ostalo si sve pobrkao, ne obracajuci paznju na moj originalni odgovor na tvoj post. Ja vrlo dobro znam sta znaci " You can run, but you can't hide ", i lepo sam rekao da je nebuloza drugog dela tog prevoda " te kad-tad stigne "
Engleski se zbog idioma nemoze bukvalno prevoditi, ali sam objasnio da
" kad-tad " nema ni blizu znacenje " you can't hide " zbog prvog dela koji nije
" Od cega bezis " , nego " You can run ", koje oznacava izbor da bezis od necega, i ti od toga mozes bezati do kraja, smrcu te " to " nije stiglo.
You can't hide znaci da to nemozes sakriti, ljudi ce to otkriti " kad-tad "
Dobro, vidim da je gotovo nemoguce objasniti da to nije ta izreka, ne radi se uopste o tome, ne zasniva se na tom prevodu, mi imamo gomilu slicnih izreka, pogledaj o cemu su ljudi pisali, ovde se radi o sledecem
Citat:
yige_gui kaže:
obichno kad nesto ne volimo i ne zelimo da nam se desi, najcesce nas kad tad upravo TO stigne
O tome raspravljamo, ne o engleskoj poslovici, ovo je tvrdnja o kojoj se izjasnjavamo.

Citat:
DzuPiter kaže:
Posto se sve desava sa razlogom, i mora da se desi, verovatnoca je
Iluzija, bas kao i Sreca ( koja se jako cesto brka sa pojmom Radost, koji je
emocija, a ne sreca, koja je vezana za Igre na srecu, a zivot nije igra na srecu)
Ovo apsolutno nema veze sa zivotom, izjaviti da je verovatnoca iluzija, imati hrabrosti da kazes da teorija verovatnoce ne predstavlja nauku, da sve naucne discipline zasnovane na statistici odnosno verovatnoci predstavljaju iluziju, ko si ti da rusis stotine godina empiriskih istrazivanja i njihove rezultate.

Deo sa "sve se desava sa razlogom", verovanje u sudbinu i sl. necu da kometarisem, kao ni ovu izjavu o sreci (sreca kod nas ima vise znacenja, a ne samo eng. luck) i kako to nije emocija (pogledaj radove npr. Dr Paul Ekman-a, Frijda, Oatley i Johnson-Laird, Weiner i Grahama, i manje vise svih psihologa koji su se ikada bavili emocijama, uzgred rezultati njihovih istrazivanja se interpretiraju kroz statistiku i potpuno oslanjaju na teoriju verovatnoce)

Citat:
DzuPiter kaže:
Sto se tice ljudi koji su pobegli iz Srbije, nisu to uradili jer mrze zemlju i ljude, nego vole sebe malo vise od potrebe da po svaku cenu zive ovde. Ja se nikad ne bih vratio, da nisam morao.
Kao sto sam i ranije rekao, drago mi je zbog njih, cak sam i srecan , a eto sada mi je zao sto si ti morao da se vratis.

Nadam se da smo sada ovo rascistili, a imajuci u vidu da se nalazimo na filozofiji mislim da je cela prica, manje vise - (jako) siroko gledano , povezana sa topicom i da ce podstaci dalje slicne rasprave.

Ono što osoba doživljava u stvari nije realnost; više je hipoteza koja može ali ne mora biti tačna.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice