Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Zašto volite životinje?
staro
  (#7 (permalink))
PropelerZviz
a bio je cool tip
PropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen član

Član od: 03.11.2006.
Poslednji login: 22.11.2008 19:03
Pol: Muško
Godine: 28
Odgovor: Zašto volite životinje? - 12.11.2006, 19:44

Citat:
HLEBmaster kaže: Pogledaj poruku
Mislim da prvo i pre svega chovek mora da poshtuje zivotinje i prirodu oko sebe da bi mogao istinski da ih voli..
I ja mislim da su kucni ljubimci bolesna stvar. Kao nadrkas se na kevu, pa ne pricate, pa razvlacis kucu kod koga ce kao saveznik da stane. Pa da "pametno gleda". Ptice u kavezima, kerovi na spratovima...kastrirani, kupirani, ribe u 1l vode i td..e daaa i kornjace u nekoj petronijevoj solji sa plasticnom palmom. Mislim da zivotinje nisu zelele taj "Matrix". Al' covek svasta radi iz ljubavi...pa oce i da prisvaja.
A moze ta ljubav da se pretvori i u zoloski vrt. Tamo ih ljudi "vole" tako sto ih gadjaju smokijem i ubijaju im instinkte pa kao udje cova kod krokodila..ma da, a ovaj se najeo ko prase i ne mrda. Mislis lutka, a dosao si da vidis zver. Samo kad se setim prljavog belog medveda dodje mi da ih pustim po gradu da uzvrate udarac ljudima. I sve zbog gradske dece koje se upisaju kad vide ovcu prvi put u zivotu kad krenu na ekskurziju, pa pored puta. Eto sad ih vode na salase....to je ok.
Neke volim da vidim u prirodi, ali neke volim i pojesti. I zivotinje se instinktivno jedu medjusobno. I povredjuju se. U sustini su glupave, sem za svoje uslove i staniste. Zato su zivotinje. Mislim, ako mama medved bezi sa mecicima da ih tata medved ne pojede onda je tesko reci da nebi one nikome da naude namerno. Ili dodju skakavci pa snishte letinu. U tom slucaju se i plasim zivotinja. Jednostavno zivotinje nemaju karakter. Dakle nije prgav, miran , ne laje... nego je glupav i nije mu tu mesto. A nije ni dresiran i nema korpu i kenja di stigne.....

Skoro do gimnazije sam redovno isao na vikendicu, vikendom
E tamo imas orlove, zmije, zabe, gustere, zercove, fazane....buba trilion... divota prava. Cak sam jednom video lane i prisao na 15-tak metara. To su zivotinje! U svom okruzenju. Moj brat je prilazio gusteru "20min" i mazio ga... da da..onog zelembaca (inace se zivotinje lepe za njega. Uvek navabi macke )
I domace zu zivotinje za razmatranje. Kod ujaka na selu je nekad bio konja, al' sam bio mali pa ih nisam jahao . Imao je i kravu prvakinju, pa je neki mesar uzeo za kobasice. Mleko inace daju svinjama jer se ne isplati da voze u mlekaru. Prasici grokcu, pilici trce po dvoristu, guske curke..ma svega. I sve je to lepo i sve je to deo zivota. Covek je nekad prisustvovao svinjokolju, pa je razumeo da je to za hranu i nije dovodio u pitanje humanost. Svaka zena je davila pilice. A sad urbani vegeterijanac (jer na selu takvih nema) pametuje sa distance i predstavlja im svoju izopacenu "ljubimac" ljubav.

Ja sam i planinario nekad. Pa idite ljudi kod zivotinja, nemojte ih vuci u grad.
Naravoucenije: Volim ja mrave, ali ne na IX spratu

"Ovo mesto nikada neće doneti ikome sreću.
Ali ako padne u pogrešne ruke..."

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice