Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Srbija danas i sutra
staro
  (#7 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: juče 20:17
Pol: Žensko
Godine: 32
Odgovor: Srbija danas i sutra - 12.11.2006, 13:46

Srbija, kakvom je ja pamtim, od kada mogu da pamtim, nije bila uređena, nije bila demokratska, nije bila okrenuta svom čoveku, svom građaninu. Moje pamćenje doseže do nekih 25 - ak godina u nazad, onda ima ono malo istorije koju sam naučila (gde se isto postavlja pitanje kakvu sam ja istoriju učila). Srbija je ubijala svoje reformatore na početku dvadesetog i na početku dvadeset prvog veka, u Srbiji je najlakše bilo zavaditi brata sa bratom po partijskoj osnovi, srbi su palili svoja crkve, ubijali svoje intelektualce, a onda bi se budili i u nekoj ekstazi odlazili u totalno druge krajnosti. Zašto sam se vratila nazad, iako je tema Srbija danas i sutra, pa zato što Srbija danas treba da nauči nešto od Srbije juče, a Srbija sutra od Srbije danas. Nije nam dobra startna pozicija, bojim se. Nemamo ljude na vodećim mestima koji imaju ideje, ili možda dođu do tih pozicija sa idejama a onda se, ponešeni slavom koja udara naše političare jače nego mnoge druge, izgube i postanu oholi punoglavci preko noci. Dok svako od njih, sadašnjih, i budućih, bojim se, pojede svoj deo kolača, narodu neće ostati baš mnogo. A svi oni, zapravo, zaborvaljaju, da na ovom brodu ima oko 6-7 miliona ljudi za čije su dobro, oni lično odgovorni.
Bojim se da će sutra u Srbiji da svane sa zakašnjenjem...

...a ja crtam svoje krugove i praštam stare dugove...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice