Pregled pojedinačne poruke
Hronicni umor
staro
  (#3 (permalink))
blueella
x3m member
blueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen član

Član od: 28.09.2006.
Poslednji login: 23.10.2008 06:53
Pol: Žensko
Hronicni umor - 11.11.2006, 22:25

Umor, subjektivno osećanje koje se javlja prilikom pojave zamora. Zamor i umor su normalne fiziološke pojave i koriste ljudskom organizmu kao signal da postoji potreba za odmorom. Posle sna osećanje umora iščezava. Ako se dešava da čovek i posle sna bude umoran- priblizava se premor, koji više ne predstavlja fiziološku pojavu i zbog toga može ozbiljno da ugrozi zdravlje.

Svi mi prolazimo kroz periode u našim životima kada se osećamo konstantno umornim. Prirodno, u takvim stanjima opada ili se pak u većoj meri gubi interes za zadovoljstvo, užitak i veselje . Dakle nismo u stanju da priuštimo životna zadovoljstva i radosti. Budimo se ne naspavani, dan započinjemo umorni, teško nam je da se skoncentrišemo na svakodnevne obaveze, da održavamo prijateljske odnose sa porodicom i prijateljima i nismo u stanju da uživamo u slobodnom vremenu. Istovremeno, postajemo izuzetno razdražljivi.

Za neke ljude, ovo ne pozeljno stanje može postati hronično, dugotrajno ili pak trajno. Ukoliko je dugotrajno i intenzivno mođe uzrokovati ozbiljne psihičke poremećaje.

inace,ja sam hronicno umorna..nikada nisam sasvim budna...juuuu...da li ja to imam poremecaj???

Ili ne pokusavaj, ili dovrsi!

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice