Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Predrasude - zamka u koju svi upadamo
staro
  (#28 (permalink))
PropelerZviz
a bio je cool tip
PropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen član

Član od: 03.11.2006.
Poslednji login: 22.11.2008 19:03
Pol: Muško
Godine: 28
Odgovor: Predrasude - zamka u koju svi upadamo - 06.11.2006, 21:46

Tema je interesantno postavljena, pa ako pod jedan ustanovimo sta su predrasude, nemoramo im robovati. Ali ih ja ispoljavam uglavno kad nisam raspolozen i naoruzan zivcima ili kad mi je izuzetno lepo pa mi to neko skenja.

Di me nadje za ciguse.... eto znam ih dvoje sa kojima sam na "dobar dan", uglavnom su to i muzicari. Moja predrasuda je usmerena generalno na Rome jer mi generalno smetaju gde god se nasi putevi preplicu... besmisleno je da navodim primere, zasto. A eto ima i onih koji mi ne smetaju ni malo, ali nijedan od njih mi nije sigurno ni sagovornik, a ne uzor... E sad mi recite dali je pametnije traziti inteligentnog cigana ili opusteno ici na mesta gde se mogu sresti ljudi od kojih nesto mozes cuti i nauciti. Mislim, ne zivi se 200 godina, a i ne verujem da postoji relaksacija nakon oslobadjanja od ropstva predrasudama. Ima ljudsko bice sirok dijapazon mana.....

Predrasude mogu biti odjek nasih neurona koji nam vracaju impulse negativne senzacije u memoriju te pokusavaju da nas zastite. Mozda je bas ljudski imati predrasude. Znam ja da nisu svi...bla, bla,bla... al' je zdravije drzati se na distanci, da ne dodje do najeba.

Ove Rambove predrasude su zaista predrasude. Sa naglasavanjem toga da je sloboda skupa, te je jasan i sloj ljudi koji imaju predrasude, ali ih ne shvataju i ne kontrolisu.

Ali dali je "predrasuda" ako mislite da su "svi" trgovci lazovi, kad vas uglavnom lazu. Ok neko vas nije slagao i bas vas je uputio, sto ne znaci da on i dalje nije lazov, jer vi niste jedina musterija. Dakle taki je poziv. Pa ako se mene pita ja bi bio na oprezu.

"Ovo mesto nikada neće doneti ikome sreću.
Ali ako padne u pogrešne ruke..."

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice