Tema: Bog postoji
Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Bog postoji
staro
  (#6 (permalink))
yige_gui
... baba Ruija ~
yige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: 26.11.2008 05:17
Pol: Žensko
Odgovor: Bog postoji - 06.11.2006, 08:50

Citat:
Hadzija kaže: Pogledaj poruku
Onda je čovjek ponovo ušao u brijačnicu i rekao je berberu: “Znaš šta? Beberi ne postoje: „Kako ne postoje?“- upitao je berber. „Ne!„-čovek je uzvikuo. „Oni ne postoje, jer da postoje ne bi bilo ljudi nesređenih, kao što je onaj na ulici: „Ah, berberi postoje samo što ljudi ne dolaze nama.“ „Tačno!”- potvrdio je čovek.
a sta ako se meni bas svidja biti rashchupana i nesredjena!?

slazzem se sa Igrom, jer cinjenica jeste da su religija i svete knjige pune kontradikcija.. pune su ih upravo iz razloga sto ne postoji jednostavan odgovor na komplikovano pitanje.. da li bog postoji!? to je pitanje koje sezze daleko u proslost od kako je nastalo covecanstvo, a bice postavljano dok bude svet postojao.. razlicite vere tumache svete knjige na razlicite nacine.. sve je puno kontradikcija upravo iz razloga sto svako bira odredjene delove 'pricha' onako kako njemu odgovara.. za svaki dogadjaj mogu da se nadju dve strane.. ona pozitivna i ona negativna strana..
to sto ja mislim da je religiju izmislio covek, jer je morao naci nesto kao izgovor, je moja stvar.. trebala mu je vera u nesto, jer sam nije mogao da dokuci odgovore na pitanja/pojave/situacije koje nije mogao da objasni.. morao je naci nesto cemu bi pripisao neobjasnjivo i misteriozno.. izmislio je religiju i boga.. nemam ja nista protiv toga, cenim svaku religiju i sve bogove..
da smatram da je religija nacin manipulacije masama -- smatram.. pogotovo u danasnjem svetu.. isto tako mislim da ako vec verujes u boga, onda ga verujes za sebe.. za mene verovanje u boga ne predstavlja ici u crkvu ili se klanjati 5 puta na dan.. no svaka religija ima svoja pravila.. pridrzavas li se tih pravila biti ces pravi vernik, bog ce te nagraditi i otici ces u raj (kad za to bude vreme).. ne pridrzavas se pravila -- nevernik si, kojeg ce bog kazniti i otici ces u pakao (opet kad za to dodje taj dan)..

Citat:
Igra kaže:
da je bog ili njegov fokus u odredjenom trenutku na odredjenom mestu... ako je jedan => statisticki nemoguce
po svetim knjigama nije nemoguce, jer bog je svemoguc i sveznajuc.. prema tome, bog u svakom trenutku tacno zna sta, kako i na koji nacin razmislja, postupa i najbitnije, kako CE postupiti SVAKA osoba (znaci svih ne-znam-ni-ja-koliko-bilijona-ljudi) na ovom svetu.. stoga, Igro, ne budi skeptichan

Citat:
Igra kaže:
Ipak se okrece!
mozzda je ipak ravna!

moomoo meee juuooo

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice