Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Strahovi savremenog muskarca
staro
  (#26 (permalink))
DBlica
Početnik
DBlica ima spektakularnu auru oko sebeDBlica ima spektakularnu auru oko sebeDBlica ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 27.10.2006.
Poslednji login: 09.07.2008 19:23
Pol: Muško
Godine: 28
Odgovor: Strahovi savremenog muskarca - 03.11.2006, 19:08

Ne znam, ljudi, sto se toliko razestili, ali po meni je sam pojam, koji je predmet ove teme, jedan veliki bullshit.
"Strahovi savremenog muskarca" - sta, sad kao delimo strahove na muske i zenske i jos, u okviru muskih, na strahove savremenog i strahove nesavremenog muskarca, misss'im. Koji je muskarac savremen, koji nesavremen?
Ako su u pitanju strahovi kod muskaraca vezani za odnose sa zenama, moze i da se kaze da na neki nacin ima razlike izmedju strahova muskarca iz 1606. (nesavremenog) i muskarca iz 2006. (savremenog), u smislu globalne promene polozaja zene u drustvu, ali deliti neke ljudske strahove na muske i zenske, potpuno mi je debilno. Sta, kao, "savremeni muskarac" se plasi samoce, a "savremena zena" - ne? Pa, ko se ne plasi samoce, bilo da je musko ili zensko?
A strah od mocnih zena, pa to samo govori o slabosti tog muskarca koji se plasi "mocne zene", sta reci....mada taj se onda isto tako plasi i mocnog muskarca, ukoliko ga smatra mocnijim po nekim svojim normama.

Seti me ovo na jednu anegdotu. U vreme one krize 90-tih, svratim sa drugarom u lokalnu kafanchinu, neko udruzenje nekih, pice skoro dzaba (za clanove, a clanovi su svi) gde su redovno dolazili matorci da se uroljaju. Tu se za istim stolom moglo naci: automehanicar, profesor fakulteta, pravnik, pandur, "privarni preduzetnik", lokalni grebator i probisvet, bez zaposlenja, svima je jedino zajednicko to sto stanuju u okolnim zgradama i s chashicom beze iz bede u koju su zapali.
Iz jednog takvog "mesovitog" drustva do nas je dosla galama. Jedan pijani lik je pricao kako je pre nekoliko godina bio u Beogradu u nekoj kafani i krenuo da muva zensku, prisao joj: "kad ono, sunce ti jebem, Ana Bekuta"....a on premro. A jedan profa, uroljan ko zemlja, usitnjenih ociju, mu skreshe, takodje brljavim pijanim glasom: "O, jebote, kakav si ti to covek kad ti je Ana Bekuta autoritet".

Sam taj clanak, koji je pokretac ove teme citao i koji ga je inspirisao da je pokrene, samo je jos jedna od mnogih budalastina koje se provlace po tabloidima i raznoraznim magazinima u kojima se na "filozofski" nacin obradjuju teme koje nemaju veze sa mozgom.

Zene su to ovde mozda odmah primetile, pa u'vatile da pod*ebavaju, a vi muski se primili

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice