|
Odgovor: Smanjena ocena iz vladanja u osnovnoj školi -
27.10.2006, 22:59
A postoji li još uvek "Knjiga obaveštenja" koju su dežurni učenici raznosili po časovima i nastavnici su čitali obaveštenja direktora škole, pa između ostalog i razloge za smanjene ocene iz vladanja? Kakvi su to razlozi bili! Eh, u moje vreme je drug imao konstantno smanjenu ocenu iz vladanja jer je puštao kosu i nije hteo na zahtev nastavnika da se ošiša na primerenu, mušku frizuru.
U osnovnoj nam je stalno bilo prećeno da ćemo dobiti smanjenu ocenu iz vladanja zbog raznoraznih gluposti. Najsmešnije bi bilo kada bi kompletan razred napravio neku glupost, pa bi pretili da ćemo svi imati smanjenu ocenu. Meni su pretili smanjenom ocenom jer sam bila dežurna za "ispravljanje krivih Drina" sa nastavnicima (eh, ja večiti pobornik za pravdu). U srednjoj sam besomučno bežala, ali sam nekako uspevala da te časove i opravdam. Dobra stvar u tome biti jedan od najboljih učenika je što časove koje ne uspeš sam da opravdaš, opravdaju ti profesori iz čijih predmeta si tzv. zvezdica (postoji li još taj termin kod profesora). I nekako sam uvek vukla tih graničnih 6 neopravdanih.
Čini mi se da je ta ocena iz vladanja prosto sredstvo da škola da jedan no-no više roditeljima da "uzmu decu u čvrste ruke" nego samoj deci.
... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....
|