Citat:
jeti kaže:
Napravila sam rodoslov moje velike familije (oko 250 članova), tekstualni deo, i pojedinačna stabla za svaku od 10 porodica. Međutim, problem je nastao kada je trebalo da sva ta pojedinačna stabla spojim u jedno veliko. Probala sam u Corelu, ali nije uspelo. Zatim i u Wordu, ali ni tu nije moglo.
Format celog stabla treba da bude najmanje 40x35cm.
Ovo što sam uradila u vordu nosila sam na štampanje u jednu štampariju, ali oni nisu mogli da otvore fajl....
|
Verovatno ima i lakših načina od ovog što ću predložiti
možeš na primer da u korelu sliku podeliš na dva, tri, četiri dela (koliko god ti je potrebno da bi bili manji od veličine A4)
odštampaš svaki zasebno i nakon toga ih i spojiš
za to nema potrebe da ideš u bilo koju štampariju
E sad da sam na tvome mestu, kao što nisam

pošto je stablo već uradjeno u wordu, pomoću pdf kreatora (ili nekog sličnog programa) bi to prebacio u bilo koji standardni image format (JPEG ili BMP), a zatim nekim programom poput proposter-a koji automatski deli dokumente na željenu veličinu to i podelio
sačekaj, sigurno ima jednostavnijih rešenja, (možda se neko drugi javi) but ja ih ne znam...
mogu jedino još potražiti na netu alternativne programe proposteru koji su free, i link za pdf kreator ako je potrebno

lakše bi mi bilo to da uradim nego ovoliko da kuckam