Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Studirati - ali gde?
staro
  (#15 (permalink))
Vamp73
Početnik
Vamp73 će uskoro postati poznat članVamp73 će uskoro postati poznat član

Član od: 25.08.2008.
Poslednji login: danas 03:10
Pol: Muško
Godine: 35
Odgovor: Studirati - ali gde? - 27.08.2008, 05:51

Citat:
euridika kaže: Pogledaj poruku
Ja bih ovde bila malo pažljivija. Šta je to veliko znanje? Ako ti nikada više u životu neće trebati, po čemu je onda veliko? Po tome što se previde neke jako važne informacije jer to veliko mora negde da se spakuje, pa važne informacije nemaju gde da se čuvaju.
Hmm veliko u smislu opsirno. Prosvecuje te u vise polja, imas dodirnih tacaka sa nekim stvarima koje ovako inace nebi nikad ni sama dosla (ukoliko nisi konkretno zainteresovan za odredjenu temu).

Kod nas sam zavrsio (pre nego sto sam se preselio) do trece srednje u gimnaziji, gde sam imao oko 16 predmeta godisnje. Sve od psihologije, socilogije, marksizma do kompijutera (jedina gimnazija koja je nudila taj predmet u to vreme), hemije, geografije itt. Od svih tih predmeta, mozda koristim na nekin nacin nekoliko njih. Gledajuci da je u Australiji i srednja skola dosta usmerene, gde ti biras predmete koje ces raditi (koji ce ti koristiti za kasnije studije), ovde tu zadnju godinu sam radio svega 6 predmeta. Mnogo puta su me bledo gledali australci,moji vrsnjaci kad krenem da pricam o nekoj temi, nekim stvarima ... jer oni nisu znali da to ni postoji.

Na drugu stranu, mislim da su strani fakulteti dobri u jednu ruku sto su bas tako usmereni. Stvarno te nauce kako da radis jednog dana kad izadjes sa faksa. Moram da kazem da svih 6 obaveznih godina sto sam proveo na faksu i svih predmeta koje sam ucio, su mi koristili dalje u svakodnevnom poslu.

Tesko je naci balans, sve ima svoje pluseve i minuse.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice