|
Odgovor: Zlostavljanje dece od strane pedagoških radnika -
21.07.2008, 18:08
Jeste da danas i Kurta i Murta zavrsavaju Uciteljski fakultet, ali ne treba covek da bude Zuhar da bi bio dobar pedagog. Ja sam izmedju srednje skole i fakulteta radio godinu dana sa decom u jednoj skoli i deca su mi bila odlicna, neki su dobili i nagrade na takmicenjima. Ali posle radnog dana cim stignem kuci ja zovem roditelje da pitam zasto dete nije doslo na cas, ili ako postoji bilo kakav problem ja zovem, ili ako mi se neki drugi nastavnik pozali da dete ne radi na njegovom casu ja zovem... Dakle, potrebna je dobra komunikcija sa roditeljima, neki su zainteresovani za saradnju, neki ne ali i sa takvima se mora razgovarati jer to je tvoj posao. I mora postojati dobar pristup deci, i saljivo i ozbiljno, uciti ih i jedno i drugo, prilagoditi se svakom detetu a opet svakog od njih uvoditi u jedinstven sistem kako se sutra ne bi izgubili. Sve to zahteva dosta energije i puno posvecenosti, zelje da se posao uradi na najbolji moguci nacin, da se svakog dana postigne napredak, a ne da se otalja kao sto se kod obicno cini.
|