|
Odgovor: Prvo presađivanje jetre u Vojvodini -
02.07.2008, 13:43
BRAVO za tim, srećna će , nadam se, biti pacijentkinja, bravo i za Pajtića , a bravo i za sve ljude koji su ostali dovoljno zdravi da ako požele mogu i da postanu deo priče - davaoci.
Do skoro sam o donatorstvu i zaveštanju organa imala prilično "lutajući" stav. Činilo mi se korisnim i "opasnim" istovremeno, jer nekako mi je bivalo u tim trenucima u neskladu sa onim u šta ja verujem.
Ali život k`o život, demantuje i tu ambivalenciju tako da ovih dana, kada sam lično u poziciji da mi najdraže zavisi od ko zna koga jer od mene ne može/ne u smislu donatorstva, ali prvi put me lično pogađa sve što me i profesionalno jako dotiče i iskreno, ne da nije isto, nego se baš razlikuje/, istopiše se dileme.
Zaveštavam sve svoje pod hitno. I nikako ne mislim da je hipokrizija u pitanju (ne zato da bih sebe pravdala, nebitno mi je koliko i lanjski sneg svako pravdanje te vrste), nego jednostavno kad se sudariš sa sobom u onim najtananijim delovima bića shvatiš da je davanje onoga što je tvoje,a zdravo i korisno,potpuno u redu i onda nestaju nedoumice s početka razmišljanja.
|