Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Prvo presađivanje jetre u Vojvodini
staro
  (#2 (permalink))
DrinChe
just en
DrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: juče 14:59
Pol: Žensko
Odgovor: Prvo presađivanje jetre u Vojvodini - 02.07.2008, 13:43

BRAVO za tim, srećna će , nadam se, biti pacijentkinja, bravo i za Pajtića , a bravo i za sve ljude koji su ostali dovoljno zdravi da ako požele mogu i da postanu deo priče - davaoci.

Do skoro sam o donatorstvu i zaveštanju organa imala prilično "lutajući" stav. Činilo mi se korisnim i "opasnim" istovremeno, jer nekako mi je bivalo u tim trenucima u neskladu sa onim u šta ja verujem.

Ali život k`o život, demantuje i tu ambivalenciju tako da ovih dana, kada sam lično u poziciji da mi najdraže zavisi od ko zna koga jer od mene ne može/ne u smislu donatorstva, ali prvi put me lično pogađa sve što me i profesionalno jako dotiče i iskreno, ne da nije isto, nego se baš razlikuje/, istopiše se dileme.

Zaveštavam sve svoje pod hitno. I nikako ne mislim da je hipokrizija u pitanju (ne zato da bih sebe pravdala, nebitno mi je koliko i lanjski sneg svako pravdanje te vrste), nego jednostavno kad se sudariš sa sobom u onim najtananijim delovima bića shvatiš da je davanje onoga što je tvoje,a zdravo i korisno,potpuno u redu i onda nestaju nedoumice s početka razmišljanja.

Povratak na vrh stranice