Citat:
euridika kaže:
Lepo ovo sve zvuči i korisno za one koji nemaju nikakav problem. Prava stvar. Ali ako neko traži pomoć psihoterapeuta, taj neko možda ne može baš da pomogne sebi. Mi nismo tu da sudimo o tome da li je neko slabić ili ne, na osnovu toga da li ide na psihoterapiju ili ne. Teška su vremena, izloženi smo stresu 24 sata na dan i ako neko nekada poklekne i možda misli da bi mu razgovor sa profesionalcem pomogao, mi ne treba da se dičimo svojom mentalnom stabilnošću i sposobnošću da rešavamo sve samostalno, već da možda pomognemo tom nekom. Psihoterapija ne bi bila zvanično prihvaćena kao oblast medicine da je besmisleno to što ona postoji.
To da gule, verovatno gule, ali sve u životu košta, stvar je našeg izbora kod koga ćemo da idemo da nas guli i za šta, a to da li ima više problema od nas ili ne, nije naše da se time zanimamo.
Ljudi ovde pokušavaju da možda nađu savet za rešavanje nekih možda ozbiljnih problema. Mi ne moramo da im to još više otežavamo.
Hvala
|
Ocigledno da se nismo razumeli.Niti ja osporavam strucnost tih lekara,niti mislim da ne treba popricati s njima.Sustina mog stava je da je to samo trenutna pomoc,a da je najbitnije da covek sam sebi pomogne.Ako nema volje da to uradi,nece mu koristiti ni svi lekari ovoga sveta.