Šta bi se u Srbiji dobilo legalizacijom prostitucije, pitam se jer čitam o stanju na Novom Zelandu na kome je pre pet godina legalizovana i sada je urađena studija, da se vidi šta je tamo postignuto. U celosti o toj studiji na sajtu:
http://www.nzherald.co.nz/section/1/...ectid=10512446
Tržišno rešenje kaže:
*
Bezbednost i zdravlje prostitutki je unapređeno
*
Broj osoba koje se bave prostitucijom se nije promenio
* 60% dama izjavljuje da je sada
lakše odbiti uslugu ukoliko nisu zadovoljne klijentom
* Malo unapređen
tretman dama
od strane menadžera (uglavnom, javne kuće koje su i pre legalizacije dobro tretirale zaposlene su to nastavile da rade i obrnuto)
*
Broj maloletne prostitucije nije povećan.
To što sam ja za legalizaciju svega osim droge je trenutno nebitno. I na duže staze je nevažno, na žalost, jer to što mi mislimo ma koliko se razlikovalo ili bilo slično, neće u ovakvom društvu kakvo je naše ništa promeniti.
Gore pobrojane kategorije: bezbednost, zdravstvena sigurnost, zaštita maloletnih lica(pre svega), prevencija... sve je to van funkcije u svim kategorijama i slojevima društva, a posebno najnižim.
Milicija mlati/ili past tens, ali to su isti ljudi/ i nas koji zakon ne ugrožavamo, zdravstveno smo katastrofalno zbrinuti, sudstvo na ubistva i silovanja, recimo, reaguje kao da je džeparenje u pitanju, samo sporije... I zato se pitam šta bismo legalizacijom prostitucije dobili. Za priču sam uvek i o ovom problemu, da škodi nikako ne može.