Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Legalizovanje prostitucije
staro
  (#34 (permalink))
DrinChe
just en
DrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: 27.11.2008 10:47
Pol: Žensko
Odgovor: Legalizovanje prostitucije - 25.06.2008, 14:57

Šta bi se u Srbiji dobilo legalizacijom prostitucije, pitam se jer čitam o stanju na Novom Zelandu na kome je pre pet godina legalizovana i sada je urađena studija, da se vidi šta je tamo postignuto. U celosti o toj studiji na sajtu:

http://www.nzherald.co.nz/section/1/...ectid=10512446

Tržišno rešenje kaže:

* Bezbednost i zdravlje prostitutki je unapređeno
* Broj osoba koje se bave prostitucijom se nije promenio
* 60% dama izjavljuje da je sada lakše odbiti uslugu ukoliko nisu zadovoljne klijentom
* Malo unapređen tretman dama od strane menadžera (uglavnom, javne kuće koje su i pre legalizacije dobro tretirale zaposlene su to nastavile da rade i obrnuto)
* Broj maloletne prostitucije nije povećan.

To što sam ja za legalizaciju svega osim droge je trenutno nebitno. I na duže staze je nevažno, na žalost, jer to što mi mislimo ma koliko se razlikovalo ili bilo slično, neće u ovakvom društvu kakvo je naše ništa promeniti.

Gore pobrojane kategorije: bezbednost, zdravstvena sigurnost, zaštita maloletnih lica(pre svega), prevencija... sve je to van funkcije u svim kategorijama i slojevima društva, a posebno najnižim.
Milicija mlati/ili past tens, ali to su isti ljudi/ i nas koji zakon ne ugrožavamo, zdravstveno smo katastrofalno zbrinuti, sudstvo na ubistva i silovanja, recimo, reaguje kao da je džeparenje u pitanju, samo sporije... I zato se pitam šta bismo legalizacijom prostitucije dobili. Za priču sam uvek i o ovom problemu, da škodi nikako ne može.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice