Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Koliko vam nedostaje domovina?
staro
  (#16 (permalink))
Captain Jack
Jolly Roger
Captain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimumCaptain Jack je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 03:27
Pol: Muško
Odgovor: Koliko vam nedostaje domovina? - 20.06.2008, 09:36

To su samo momenti,kratke sekvence u mom nadam se dugom zivotu,cuvam ih zakljucanim u secanju,
nekad se jave...pobegnu...nadju krivudavi putic kao onaj u tom divnom sumarku meni poznatog sela,tamo su leta bila svetlija,zore su lepse mirisale...na sumske jagode,maslacak i zovu...na plastove sena,zetvu i konje.....na potocic koji je bio svedok nasih prvih,na zalost,neuspelih pecaroskih avantura...igrali smo se Toma Sojera i partizana...
Kako je secanje varljivo,plan je bio potpuno drugaciji,trebalo je pisati o mom vecerasnjem hodu kroz drvored kraljevskih palmi i kako me je to podsetilo na snegom pokriveni Trg Vojske,nedostaje mi sneg,skripa cipela i miris prve pekare,kartanje do jutra i zadovoljstvo pobednika...
Setim se Bozica u mom rodnom gradu,zagor ispred crkve,rumena,promrzla lica,mamin pasulj i orasi u cosku dnevne sobe...mali,prelepi devojcurak ciju lepotu sada uporedjuju sa nekom koja je svima nama poznata...mene i nesmete pitati da to procenim,iluzorno bi bilo to uporedjivati...ona mi najvise nedostaje...ona je moja domovina...

Not all treasure is silver and gold, mate.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice