Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: I zato ti, more, hvala.
staro
  (#9 (permalink))
memento
n o s t r o m o
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: 02.09.2008 09:45
Pol: Muško
Odgovor: I zato ti, more, hvala. - 17.06.2008, 13:07

Skoro dve decenije svog zivota sam proveo na moru i uz more. Imao sam retku srecu da kao malo ko obidjem citavu ondasnju jugoslovensku obalu (ukjlucujuci i brojne otoke), klao i deo Sredozemlja. Kupao sam se (i naravno piskio) u vodama Kornata, Murterskog mora, Boke Kotorske, Istre, Krka, Splita, Losinja, Paga, Palgruze... itd, a imao sam i tu zaista jedinstvenu srecu da se okupam i u vodama Galijole, hridi koja se nalazi isticno od Palagruze...

Kornati

Kornati su po meni najlepsi prostor na planeti. To je nacionalni park na srednjem Jadranu, koji u svom sastavu ima 152 (neki kazu 147) otoka, otocica i hridi. Osim otoka Kornata i njegovog arhipelaga u njegovom sastavu se nalazi i jugoistocni deo Dugog otoka sa par obliznjin otocica (Tanjuric, Korotan...) i Telascicom, jednom od najlepsih uvala u kojoj sam boravio...

U Kornatima sam upoznao niz zanimljivih ljudi. Jozu Horvata, Tomaza Domicelja, Sanju Dolezal (kupali smo se u jezeru na slici, koje se nalazi na Dugom otoku na obalama Telascice) ...

Netaknuta priroda, kristalno cisto more, predivan krajolik, dobro osmisljeni punktovi za sidrenje i pristajanje jahti cine Kornate zaista fantisticnom destinacijom...

Kada piskite, to cinite tamo gde je najlepse.

Ploviti se mora, voleti je poželjno...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice