Citat:
Kal_el kaže:
ja sam rodjen u SFRJ i ponekad mi nedostaje ...
ali eto opet sam u Vojvodini i drago mi je zbog toga 
|
Tema o jugonostalgiji postoji. Teme razne o Vojvodini i kako vam je u Vojvodini, takođe postoje.
Citat:
MAJAME kaže:
Meni domovina ne nedostaje, vec mi je pun k...., ovakvog zivota u ovakvom sistemu!!! Ovdje u hr. Nestaje mjerilo vrijednosti i značenja, pa ako nisi govno onda nisi ništa!! Koja usrana vlast i vladavina 
|
Ja ovde ništa nisam razumela. Ti si iz Srbije pa sada živiš u Hrvatskoj? Ili ti nama ovde pričaš kao neko ko je rođen i živi u Hrvatskoj i mnogo je nezadovoljan time?
Ako je prvo nema veze sa ovom temom jer živiš u zemlji o kojoj pričaš, pa je nekako logično da ti ne nedostaje, bar u nekom realnom životnom smislu.
Ako je drugo onda opet nema veze sa temom jer ti nisi dijaspora.
Sve ovo ja jako banalizujem, znam da čovek može da bude stranac u svojoj rođenoj državi, bila sam tamo nebrojeno puta, samo pokušavam da temu, ovu specifičnu temu vratim gde joj je mesto, ljudima koji su otišli iz zemlje u kojoj su rođeni i proveli neki ozbiljan broj godina i sada mi je teško i svašta im nešto nedostaje.
Citat:
alokin74 kaže:
Dođi malo u Srbiju. Kada ovde vidiš šta i kako se radi, brzo ćeš promeniti mišljenje.
|
Sve ima svoje dobro i ono što nije dobro, ali imamo i mnogo tema na kojima možemo da pišemo o Srbiji i o tome šta i kako se tamo radi.
Meni bi drago bilo da pročitam kako se osećaju ljudi koji jesu morali ili hteli da menjaju teritoriju, način života, jezik koji govore, navike, sve, iz ovih ili onih razloga, oni koji su započinjali živote po drugi, treći, osmi put, sami tamo negde, ili sa pravim ili pogrešnim ljudima, nema veze, samo sve su to zajedno velike i ozbiljne stvari i naravno da nostalgija puca, nekada realna, nekada ne, takve bih priče volela ovde da čitam.
Dakle koliko i kako vam nedostaje domovina, vama koji ste otišli iz iste?