Citat:
Kada sam prvi put seo za MAC-a pomislio sam -Brate pa ovo je za debile
|
Koliko ja znam, tako bi mogao da kazes i kad predjes sa win 95>98>2K>XP, ili opet sa bilo kog linux-a na win
Jednostavno GUI napreduje, i sve se pojednostavljuje, videces i sam da ce Vista biti josh za vece debile, ali to se radi u cilju da svako moze da koristi racunar. A u ovome je MAC uvek prednjacio!!
Citat:
Pokušajte samo na MAC-u da u Quarku prelamate text na ruskom sa ruskim fontovima pa ćete shvatiti o čemu pišem.
|
Opet ovo je cisto zato sto MAC nije toliko rasprostranjen po svet-u, nije u masovnoj upotrebi pa nema podrsku za ruski kodni broj u fontovima, ali mislim da je to moguce resiti UNICODE fontovima, koji se upravo razvijaju, i sve ih je vise
Citat:
G5 ima lepo kućište, glomazan je i skup ali za jednu desetinu para može da se sklopi manje elegantna mašina koja će ga po performansama tući na svim poljima.
|
Nije stvar samo u hardware-u. Slazem se da je PC jeftiniji i da u vecini slucajeva ima brze clock-ove od MAC-ovih. Kao i to da se cesce menjaju komponente koje idu za PC (unapredjuju). Mada je mnogo bitnija stavka da je sam OS kod MAC-a pravljen od istog proizvodjaca koji pravi i hardware, tako da je sigurno mnogo optimizovanija komunikacija software - hardware.
Ovo bih mogao porediti sa PC-em koji sam sklopis, ili ti ga neko kod nas u nekojo garazi (ko sto obicno biva sa radnjama koje su Fancy izgleda) i uvali ti kojekakvu konfiguraciju, i mashine koju je sklopio DELL, Fujitsu Siemens ...
Za misha nemam komentar, jer stvarno je besmisleno govoriti o externim uredjajima kao dobrim ili loshim.
A mislim da je problem ljudi koji prelaze sa jedno na drugo radno okruzenje u tome da se "uplase" istog i onda kao odbrambeni mehanizam koriste pljuvanje i skrnavljenje tog drugog na koji nisu navikli.
SVE JE STVAR NAKIVE