Tema: Molitva
Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Molitva
staro
  (#24 (permalink))
duga12
dugica
duga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimum

Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 03:34
Pol: Žensko
Godine: 31
Odgovor: Molitva - 06.06.2008, 00:54

JUTARNJE MOLITVE

Ustavši od sna, padamo pred Tobom, Blagi, i uznosimo Ti andjelsku pesmu, Gospode: svet si, svet, svet, Bože, pomiluj nas Bogorodicom.
Slava Ocu i Sinu i Svetome Duhu;
Iz postelje i sna podigao si me, Gospode; um moj prosveti i srce, i usne moje otvori da Te slavim, Sveta Trojice; svet si, svet, svet, Bože, pomiluj nas Bogorodicom. I sada i uvek i kroz sve vekove. Amin.
Sudija će doći iznenada, i otkriće se svačija dela, no sa strahom molimo u ponoći: svet si, svet, svet, Bože, pomiluj nas Bodorodicom.

MOLITVA SV. MAKARIJA

Bože, očisti me grešnoga, jer nikakvo dobro ne učinih pred Tobom, nego me izbavi od zla, i neka bude u meni volja Tvoja, da neosudjeno otvorim svoja nedostojna usta i proslavim Tvoje sveto ime, Oca i Sina i Svetoga Diha, sada i uvek i kroz sve vekove. Amin.

MOLITVA DRUGA ISTOG SVETITELJA

Ustavši od sna, ponoćnu pesmu prinosim Ti, Spasitelju, i padajući pred Tobom vapijem Ti; ne dopusti da zaspim u grehovnoj smrti, nego me obaspi milosrdjem Ti koji si se dobrovoljno raspeo, i pohitavši podigni mene koji u lenosti ležim, i spasi me u bdenju i molitvi, i posle noćnog sna zablistaj mi dan bezgrešan, Hriste Bože, i spasi me.

MOLITVA TREĆA ISTOG SVETITELJA

Ustavši od sna, Tebi pribegavam Vladaru čovekoljubivi, i milosrdjem Tvojim polazim na dela Tvoja. Molim Ti se, pomozi mi u svako doba u svakoj stvari, i čuvaj me od svega rdjavog u svetu, i od djavolske brzopletosti, i spasi me, i uvedi u Tvoje večno carstvo. Jer Ti si moj stvoritelj, i svakoga dobra promislitelj i podatitelj, i u Tebe je sve uzdanje moje, i Tebi slavu uznosim sada i uvek i kroz sve vekove. Amin.

MOLITVA SVETOM VASILIJU OSTROŠKOM

Sveti Vasilije, veliki ugodniče Božiji, pomozi svima pa i meni. Veliki branitelju vere Pravoslavne, odbrani i nas koji tvoju Svetu veru držimo, i s nadom tebi pristupamo. Veliki arhijereju Božiji, pomoli se Bogu Svedržitelju za sve ljude tvoje, pa na posletku i za mene nedostojnog i poslednjeg. Tvrdoški viteže i Ostroški podvižniče, spasavaj nas od beda vidljivih i nevidljivih. Zapalila te je Srpska zemlja kao večnu sveću pred prestolom Boga Živoga, pa nam sada osvetli puteve i razagnaj tugu. Molitvama i suzama zagrevao si hladnu pešteru Ostrošku, pa zagrej sada Božijim duhom i srca naša, da se spasemo i proslavimo Boga svevišnjega i tebe Sveca Božijega. Sa svih strana sveta priticali su ćivotu tvome bolni i nevoljni, i ti si im pomagao: demone odgonio, veze đavolje raskidao, i zdravlje duševno i telesno ljudima darivao. Tako i sada pomozi, krštenim i nekrštenim, kao i uvek, svima pa i meni. Izmiritelj si bio zavađene braće, izmiri i sada sve zavađene, zbratimi razbraćene, oveseli tužne, ukroti samovoljne, isceli bolne. Sveti Vasilije Čudotvorče i Oče naš duhovni, čuj i usliši čeda tvoja duhovna u Hristu Isusu Gospodu našem. Amin.

treći oblačić levo...dugica

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice