Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Zanimljivi sajtovi
staro
  (#165 (permalink))
simke
Senio®
simke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: 01.09.2008 06:17
Pol: Muško
Odgovor: Zanimljivi sajtovi - 04.06.2008, 23:08

Citat:
DrinChe kaže: Pogledaj poruku
Kada vam nije jasno šta vam je sve na uputima, listama ili receptu od dijagnoza lekar ispisao, u polje za pretraživanje ukucajte šifru bolesti (npr. J40) i neće biti potrebe za traženjem tuđih objašnjenja:

http://www.mojlekar.com/deseta.asp

Ovo je po Desetoj međunarodnoj klasifikaciji bolesti (poslednjoj).

Za vičnije i lekare, za brži rad u isto polje se unese naziv bolesti (lat.) i izbegne se pretraživanje šifrarnika listanjem - ostane više vremena za pacijenta.
Zanima me tvoje mišljenje o tome u kolikoj meri, recimo procentualno i to po slobodnoj proceni ... lekari dobro vladaju preciznim latinskim nazivima.

Zar se često pacijenti ne zapitaju da li i neki lekari uopšte imaju pojma šta su napisali?

Koji su, po tvom mišljenju razlozi švrakopisa kod velikog broja lekara u poljima gde se ispisuje dijagnoza i mišljenje lekara ... kao i razlozi skoro paničnog izbegavanja računara.

PS.
Ne volim što su ova pitanja uopšteno postavljena iako verujem da ti je jasno na šta želim da ukažem.

Raduje me sajt koji si opisala kao i mogućnosti koje pruža ... nisam se puno zadržavao, proverio sam samo sa L40.0 i primećujem da je pretraga vrlo brza i efikasna.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice