Citat:
Bishop kaže:
Da li to znaci da ne postoje dobro i lose u bilo kom pogledu , dobri i losi ljudi , dobri i losi postupci i dela ? Sve sto bilo ko uradi je ok ?
Besmisleno je ove pojmove vezivati samo za religiju i religijsko ucenje .
|
Kljucna rec u tvom pitanju je pogled.
Po meni su svi ljudi dobri, ono sto ti vidis kao lose ili neki drugi kao zlo je mentalna poremecenost, za koju niko nije odgovoran, posto je rec o genetskom poremecaju. A ono za sta neko nije odgovoran, nemoze mu se pripisati kao lose ili zlo. Znam da je tesko za shvatiti, ali je nazalost istina.
Sve sto se desilo je moralo da se desi, i covecanstvo se odrzalo na sceni, po scenariju koji je napisan.
Besmisleno je shvatati da je religija skup reci (pojmova) na papiru, od kojih je napravljena knjiga, religija je naplacena interpretacija tih reci (pojmova).
Shatas da ovo sto ja pisem nema znacaja za tebe, ako ti situacije oko sebe osecas kao zlo ili nesto lose.
Isto kao, kad neko oseca da Bog postoji, nema te nauke koja ga moze uveriti u suprotno.
Sve je LJUBAV, ljubav je kreacija, sastavni deo kreacije je unistenje.
Lubav je dala zivot, da bi ga odrzala, primorana je da ga unistava.
Sve je to Ajnstajn, dobri moj rodjo.
Sunce je prirodan izvor toplote i svetlosti, Hladnoca i Mrak su reci koje smo
izmislili da bi opisali nedostatak sunca.
Samo zato sto smo izmislili sprave za merenje pokreta, mislimo da vreme ( sekunde...meseci..godine... )postoji.
A sve sto postoji je Zivot i dan u kojem je poceo, i u kojem ce da se zavrsi.