Citat:
itebejac kaže:
A za ono oko globalizma.. nisam ni shvaćao kako dolazi ta tema ovde, no, ti si e pomenuo, kao u smislu: ja sam zaslepljen antiglobalističkim sajtovima. 
|
Ti mozda nisi ali neki jesu

Ako si Teolog onda ja mogu puno vise nauciti od tebe nego ti od mene.
Da razjasnimo prvo oko Biblije, ni jedna strana nije manje vazna od druge medjutim neki delovi se direktno odnose na nastanak Slobodnog Zidarstva i kao takvi se posebno izucavaju.
Na globalnom nivou napoleonova osvajanja nisu nista manje vazna od otomanskih ali u skolama sirom Srbije se mnogo vise prica o Turskoj okupaciji jer nas se direktno vise ticu.
Cesto se cuje prica da je SZ sekta, medjutim to kategoricki demantujem jer Masonerija se u ni jednom momentu ne bavi sustinom i sadrzajem ni jedne religije, cak u nekim svojim oblicima moze biti totalno ateisticka. Masonerija je metoda ili nacin pristupa sadrzaju. (o ovome se moze jos puno reci)
Poznavalac Slobodnog Zidarstva ce tesko dovesti u vezu globalizaciju i Masoneiju. Objasnicu malo vise o tome.
Jedna masonska Loza je skup osoba koje zajenicki jednom metodom rade na svom duhovnom i moralnom uzdizanju. Dve Loze mogu razmeniti prijateljske odnose ali i ne moraju imati nikakve medjusobne veze. Sto znaci da postoje Loze koje nemaju nikakve veze i odnose sa ni jednom drugom Lozom. Kada vise Loza odluce da razmene prijateljske odnose onda se udruzuju u takozvane Velike Loze koje opet na svom nivou mogu imati ili ne kontakte sa drugim Velikim Lozama u zemlji i svetu. Dve Velike Loze su uvek na istom nivou i ne postoji hijerarhija i piramidalni sistem kako se to obicno zamislja.
Brojevi imaju simbolicki znacaj koji im je dodeljen i u njima svako moze da vidi ono sto zeli da vidi, a o svakom broju se moze napisati po cela jedna knjiga.