|
Odgovor: MAC vs PC -
20.09.2006, 22:40
Već duže vremena imam prilike da radim paralelno na dva mesta,
kod kuće na PC-u a na radnom mestu na MAC-u. Bavim se dizajnom i publishingom. Moji utisci verovatno jesu malo pristrasni ali smatram da je MAC
koncipiran za onaj tip korisnika koji se uopšte ne razume u tehniku,elektroniku ili bilo šta drugo osim u ono čime se profesionalno bavi.
Kada sam prvi put seo za MAC-a pomislio sam -Brate pa ovo je za debile-
Klasičnog korisnika MAC-a zamišljam kao tipičnu američku domaćicu koja zapada u panična stanja kada otkrije da joj nova veš mašina ima jedno dugme više nego predhodna. Vrhunac povrede ljudskog dostojanstva je onaj primitivni miš kojeg ja nazivam pravim imenom -PREKIDAČ-. Na svu sreću moguće ga je zameniti normalnim mišem sa 5 dugmadi i dva točkića i ta ko se poštedeti nepotrebne fiskulture za vreme rada. Tačno je da MAC pouzdano radi ali to se može reći i za Traktore.
Pokušajte samo na MAC-u da u Quarku prelamate text na ruskom sa ruskim fontovima pa ćete shvatiti o čemu pišem.
G5 ima lepo kućište, glomazan je i skup ali za jednu desetinu para može da se sklopi manje elegantna mašina koja će ga po performansama tući na svim poljima.
|