Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Slobodni zidari = Masoni
staro
  (#20 (permalink))
FibaMarih
Novi član
FibaMarih je na dobrom putu

Član od: 14.05.2008.
Poslednji login: 06.06.2008 10:54
Pol: Muško
Godine: 39
Odgovor: Slobodni zidari = Masoni - 27.05.2008, 17:22

Citat:
itebejac kaže: Pogledaj poruku
Sveto Pismo se može koristiti i u toaletu. Može i da se spali. Ali ljudska drskost nikad ne može doseći svemoć Boga.
Ne sme se koristiti Biblija za nečasne ciljeve, ali šta ja tu mogu. Jedino da se zalažem za ovaj moj stav. No većinu ljudi nije briga za eventualno ispravne stavove drugih, tako da poneki ljudi stvarno koriste Bibliju u toaletu, spaljivaju je ili je koriste u samozvanim masonskim organizacijama.
I njima će Bog pravedno po svojoj pravdi (koja je upravo u Bibliji zapisana) da sudi.
To gde ces ti i kako koristiti Bibliju je tvoj problem.
Biblija kao knjiga Svetog Zakona otvorena na jednoj posebnoj strani u Lozi je simbol koji Masonima sluzi kao uzor i izvor znanja.
Tvoje misljenje i stav o Masoneriji je ocigledno preslikano sa nekog antiglobalistickog sajta i ako ti se tako svidja samo nastavi necu te ubedjivati u suprotno.

Citat:
Gwydion kaže: Pogledaj poruku
Lično, nisam baš siguran koliko je pametno ostaviti svakome da bira šta će da izabere za ono što simboliše jednu od 3 svetlosti. Kapital je materijalistička knjiga i ne može da reprezentuje "ontološku" istinu.
To je tvoje misljenje i tvoj stav, za koji mislim da ima odredjenu tezinu.
U (priznatom) masonskom svetu su misljenja podeljena po tom pitanju, dok oni i dalje "furaju svoj fazon" i ne obracaju paznju na ta misljenja.
Ako vec iznosimo licna misljenja, onda da kazem da ja i ne razmisljam o njima i njihov pristup Masoneriji me ne zanima.
Posetio sam nekoliko puta njihove objekte (VOF), i mogu reci da imaju predivan muzej i biblioteku. Kupio sam par znackica i suvenira izmedju kojih je i jedna lepa olovka na kojoj pise A.G.D.G.A.D.U. sto mislim da znas sta znaci.

V . I . T . R . I . O . L .

Poruku je izmenio FibaMarih, 27.05.2008 u 17:38. Razlog: dodao odgovor Gwidionu

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice