Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Da li lažete sami sebe?
staro
  (#37 (permalink))
Cacti
Početnik
Cacti će uskoro postati poznat članCacti će uskoro postati poznat član

Član od: 22.04.2008.
Poslednji login: 19.09.2008 23:09
Pol: Muško
Godine: 32
Odgovor: Da li lažete sami sebe? - 27.05.2008, 11:00

Pa često se predomišljam. Recimo da u trenutnku kada razmiljam o nečemu ja zaista verujem u to, da bih nešto kasnije o tome razmišljao na jedan sasvim drugačiji način i onda kada se setim kako sam ranije razmišljao nisam više siguran šta je zapravo istina i trudim se da tu temu posmatram iz više različitih uglova. Često nesvesno zanemarim i izostavim pojedine neprijatne činjenice i ti različiti uglovi posmatranja su u stvari zasnovani na nepotpunim podskupovima informacija koji mi dopuštaju različite interptetacije, tako što nagađam ono što nedostaje... i onda me tako iznenada lupi nešto što sam prevideo Vremenom sam se pomirio sa tim da ne postoji apsolutna istina, bolje rečeno da smo mi ljudi ograničeni i da nismo u stanju da je sagledamo, već da je "istina" samo ono u šta ljudi nepokolebljivo veruju. Čak i oni koji govore da su objektivni realisti, podsvesno veruju da postoji aposultna realnost na kojima se zasniva njihova objektivna vizija sveta, odnosno da su čvrsto uvereni da imaju čvrsta uverenja, logički zasnovana na dostupnim činjenicama.

Nadam se da razumete šta hoću da kažem.
Možda bi bolje pitanje bilo da li ste nekada bili u zabludi da niste u zabludi?
Ma koga ja to pokušavam da slažem...

Discovery is dangerous… but so is life. A man unwilling to take risk is doomed never to learn, never to grow, never to live.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice