|
|
|
|
...limiT_
Član od: 12.02.2007.
Poslednji login: 15.08.2008 09:36
Pol: Žensko
|
Odgovor: Poezija raspoloženja... -
26.05.2008, 08:45
Dani nestaju zasukani u izmaglicu i nije da ih ne mogu učiniti drugačijima, prosto sam izgubila osećaj za dobro svetlo.
Udomila sam stranca , podelili smo odaje .
Već neko vreme opušta se u mojoj stolici za ljuljanje, uvlači se u moju obuću, šušti po mojoj torbi bez namere da pronadje ili otkrije delove onoga što jesam.
Osvajao je moj prostor i osvojio je mene. Stranac se zove mojim imenom.
Jer on je zapravo oduvek tu.
Godinama je ućutkivan pretencioznim željama, kobajagi planovima, naivnim ambicijama.
Svi komadi mog identiteta u nekoliko zamaha nestali su u limenoj kanti koja se odlaže ispod starih sudopera. To su one koje imaju šarene platnene krpe da bi sakrile šupljinu a tako neprijatno mirišu na vlagu.
One zapuštene.
Svog stranca nezainteresovano posmatram,
odmeravam ga preko kašike, ruba staklene čaše, mekoće toplog jastuka i o njemu ne mislim ništa. I ne osećam ništa prema toj istini da u sebi ne prepoznajem nikoga od trenutka kada se posle nekoliko nevidljivih zamaha, sve zaustavilo. Zasukalo se u prozirnoj magli i prestalo je da bude važno.
Dok stojimo na otvorenoj terasi, ja držim upaljenu cigaretu i upućujem mu misao o zadovoljstvu koje bih osetila gledajući ga dok nestaje niz zidove , strmoglavo do dna. Sa osmehom izgovaram kakav bi to veličanstven pad bio. Nije mu se dopala šala.
Stranac je.
(nepoznat autor)

ako vec moraš da progutaš žabu...ne gledaj je dugo...
|
|
|
|