Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Poezija raspoloženja...
staro
  (#127 (permalink))
TVO.JA_
...limiT_
TVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimum

Član od: 12.02.2007.
Poslednji login: 15.08.2008 09:36
Pol: Žensko
Odgovor: Poezija raspoloženja... - 26.05.2008, 08:45

Dani nestaju zasukani u izmaglicu i nije da ih ne mogu učiniti drugačijima, prosto sam izgubila osećaj za dobro svetlo.

Udomila sam stranca , podelili smo odaje .

Već neko vreme opušta se u mojoj stolici za ljuljanje, uvlači se u moju obuću, šušti po mojoj torbi bez namere da pronadje ili otkrije delove onoga što jesam.

Osvajao je moj prostor i osvojio je mene. Stranac se zove mojim imenom.

Jer on je zapravo oduvek tu.
Godinama je ućutkivan pretencioznim željama, kobajagi planovima, naivnim ambicijama.

Svi komadi mog identiteta u nekoliko zamaha nestali su u limenoj kanti koja se odlaže ispod starih sudopera. To su one koje imaju šarene platnene krpe da bi sakrile šupljinu a tako neprijatno mirišu na vlagu.

One zapuštene.

Svog stranca nezainteresovano posmatram,
odmeravam ga preko kašike, ruba staklene čaše, mekoće toplog jastuka i o njemu ne mislim ništa. I ne osećam ništa prema toj istini da u sebi ne prepoznajem nikoga od trenutka kada se posle nekoliko nevidljivih zamaha, sve zaustavilo. Zasukalo se u prozirnoj magli i prestalo je da bude važno.

Dok stojimo na otvorenoj terasi, ja držim upaljenu cigaretu i upućujem mu misao o zadovoljstvu koje bih osetila gledajući ga dok nestaje niz zidove , strmoglavo do dna. Sa osmehom izgovaram kakav bi to veličanstven pad bio. Nije mu se dopala šala.

Stranac je.

(nepoznat autor)

ako vec moraš da progutaš žabu...ne gledaj je dugo...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice