Citat:
Lucia kaže:
Zasto svi u Srbiji mislite da u EU je tako dobro?
Ja sam slovakinja i zivim u Slovackoj...nije to tako dobro sto smo u EU...to je dobro samo za politiku...ali sta govori narod?
Sada cemo meniti korune na euro...sta ce biti? Samo siromasnost...stvarno.
Svi u politiki kazu sto imamo dobru ekenomiku, dobro. Ali dali smo spremni za to? Niko se ne pita.
A sve je sada drago...EU si radi sa nama sta zeli. Dobro, malo nam pomogli jer smo imali problema ako se savrsio komunizam kod nas.
Je super sto se sva zemlja druzia.
Ali ja mislim da je jos skoro za nas sto idemo na euro...ali kazu da ce to biti bolje...nisam tako sigurna jer vidim sta se ovde desi...sta kazu ljudi.
|
океј, разумем. тако то иде. верујем да су сви присутни овде на војводина кафеу валда свесни да огроман део становника србије не би тиме добио ништа конкретно. незапосленост и низак животни стандард, несигурна политичка ситуација, то је оно што је очигледно.
отварање према европи траје већ дуги низ година, наш једини проблем је та централизација, лоше организована држава. како је могуће да је просек плата у истој држави тако нескладан? и онда се чудимо разним сепаратисањима...
који је просек плата у бабушници, белој паланци или у куршумлији рецимо, у било којој општини на југу србије?
с друге стране имамо "богати" београд и неке делове војводине.
то неће решити само улазак у еу, треба да се промени читава хијерархија власти, треба мењати свест, имати осећаја за многе ствари које се не тичу само новца и материјалних добара. велика већина данашње политичке елите има ту неку искривљену свест о вредностима, о моралу, о многочему...
уф, колико тога треба да се промени...