Citat:
Isahara kaže:
Treba raditi na edukaciji žena, slažem se ali opet ono što me kao ženu duboko uznemirava je činjenica da u 21.veku mi još uvek nemamo 100% pouzdano kontraceptivno sredstvo. A imamo hiljadu i jedan način za ubijanje. I hiljadju i jednu drogu. Ne može svaka žena da uzima pilule isto kao što ne može svaka žena da koristi spiralu. Šta nam ostaje? Kondom u braku? 
|
E, nisam ovo vid'la ranije. To i ja ispričah ranije i potpuno se slažem, sem u jednoj stvari. Pa šta ako nam ostaje kondom u braku? U svakom slučaju je bolje nego da nam ostane abortus. Što je bre to toliko strašno? Ne prave se kondomi kod Đure limara&vulkanizera na ćošku, ima da biraš

I u čemu je razlika u seksu u braku i van braka sa kondomom ako mu je svrha ista? Da ljudi na te kondome gledaju malo drugačije manje bi abortusa i bilo u brakovima. Ja živim u braku u kojem smo na kondome trošili novca kao da imamo jednog dooobrog pušača u porodici. To nam je neko vreme bilo jedino preporučeno rešenje što se kontracepcije tiče, dok nismo smislili bolje. Niti smo se manje voleli, niti manje uživali tada, iako oboje znamo šta je lepše. Zaista ne vidim zašto ljudi dižu toliku frku oko kondoma u braku. A da ne pričam o kromanjoncima koji još na to dodaju i kretenske predrasude poput one - ma garant tu neko švrlja

.
Citat:
_baba_ kaže:
Da, ali ako zena posecuje ginekologa zbog abortusa cesce nego sto posecuje frizera, onda bi se pravo na odluku trebalo uskratiti na neki nacin. Ako ima decu i ne zeli vise da radja, postoji ginekoloski zahvat- podvezivanje jajovoda. Svrha mu je trajna kontracepcija.
|
Obzirom da brak nekome traje kao i cipele koje nosi treba se dobro zamišljati i nad ovom metodom koja i nije baš reverzibilna.
Ono što mene kao ženu uznemirava i što mi baš smeta je to da se kada se o sterilizaciji govori uvek govori o ženama. Barem u Srbijalendu. Pa junačino ako smo u odlukama oko abortusa ravnopravni i ako smo stvorili porodicu koju više ne mislimo proširivati, stisni ta jajca pa neka ti ih izbodu i nemamo briga

Da ne pričam o tome da je zahvat i jednostavniji i brži.
Citat:
sto zbog toga sto je pazio i on
|
Pazio je i moj. Sad ima 10 godina, ljubi ga majka.