|
Odgovor: Hajde da se igramo rata -
13.05.2008, 22:04
Potpuno se slažem sa NSDj! I podržavam zabranu igranja takvih igara.Kao majka dva dečaka od 6 godina vrlo sam srećna jer oni odrastaju u sasvim drugačijem okruženju; ne znaju za Transformerse, Kornjače i Jugio-ne ili kako već! Bilo je dana kada su iz vrtića dolazili sa pričom kako je ovaj ili onaj drugar doneo neko od ovih čudovišta od igračaka, naravno želeći i oni da imaju to isto.Na moje pitanje šta bi se oni igrali sa tim oni su objašnjavali kako su oni jaki i bore se protiv nekih čudovišta i sl.
Sutradan sam u vrtić ponela njihovu igru pamćenja sa motivima država i zastava i rekla da pokažu šta oni imaju kod kuće od igračaka.
Prvi efekat je bio da su oni pobedili u igri jer drugari nisu znali države i zastave,a drugi efekat je bio da su me neki roditelji pitali gde smo nabavili tu igru jer se njihovoj deci svidela.
Kupila sam dečacima i pištolj kad su poželeli,išla sam logikom ako im branim želeće još više,i verujte stoji im na dohvat ruke,ali će pre poželeti da se igraju sa mnom neke društvene igre ili da idemo na igralište nego što će poželeti da pucaju sa pištoljima...
Kada bi svi roditelji zauzeli pravilan stav u odabiru igračaka,igara i koje tv emisije im dete gleda,deca bi bila mnogo manje agresivnija i sva merila bi u životu drugačije postavljali od samog početka...
PS.A o onim kečerima i sličicama s tom temom i roditeljima koji to ne brane deci nemam reči...
|