Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Hajde da se igramo rata
staro
  (#3 (permalink))
NSdjanka
...seal...
NSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimum

Član od: 10.04.2007.
Poslednji login: danas 00:20
Pol: Žensko
Odgovor: Hajde da se igramo rata - 13.05.2008, 21:44

Bilo bi sjajno kada bi oružije moglo da se zabrani i "matorima"... Da je bar sa njima kao sa decom sve bi bilo mnogo jednostavnije... Roditelji obično kažu kako je lako u vrtiću sprovesti mere poput ove. Vaspitač je autoritet, njega dete sluša i kraj... Da li je tako? Vaspitač je prvenstveno dosledan u onome što traži od deteta. Druga stvar je da će mu ponuditi nešto drugo što će okupirati njegovu pažnju... Zašto bi to bilo teško i roditelju kod kuće? Igrice, kečere, filmove neprimerene uzrastu da mu svede na minimum... Ali, hajde ovako, iskreno, svi treba da se zapitamo šta mi, kao roditelji radimo u to vreme kada nam dete hipnotisano zuri u monitor ili očarano pokušava da "skine " neki kečerski zahvat? Koliko vremena, korisno provedenog vremena provodimo sa njima? Slažem se da smo se ratova igrali i mi, ali mi smo se igrali napolju, provodili vreme sa vršnjacima i igra je za čas dobijala drugi oblik, iz rata prelazila u fote, vije, žmurke... (Igraju li se deca još toga)?.. Znam da će mnogi požuriti da se opravdaju nedostetkom vremena, umorom, poslom, ali... Ne smemo izostaviti svoje dete iz svog dnevnog rasporeda... Želeli smo ih, zar ne? Niko nam nije obećao da će biti roditelj biti lak posao. Potrudimo se oko njih, jer oni su naše sutra... Onoliko koliko im damo danas, stostruko će nam se vratiti jednoga dana kada shvatimo kakve smo ljude podigli...

nije dotakla nista sto bi moglo da boli
njene ruke su bele kao led
njene misli su ciste, ona misli da voli,ona veruje, veruje

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice