|
Odgovor: Moja Prica -
13.05.2008, 16:01
Zaledio mi se leptir u oku - rekla je pokusavajuci da iscupa trag slepila iz oka. Probudio sam se iz kosmara i osecao sam tragove smole na rukama. Mocart je i dalje lovio svoje vibracije. Na trenutak mi se ucinilo kao da mi se podsmeva. Bezazlenost trenutka, (u podmuklim stanjima izgovaram virtuelno).
Sanjao sam drvenog konjica nabreklog od vode koji se koprca u zemlji. Vristao je decjim glasom ili mi se to samo tako ucinilo. Nisam mogao nikako da mu pomognem, a zeleo sam.
Mozda nije dovoljno glasno vristao.
Stajao sam na ivici pustinje pokusavajuci da uhvatim dah sunca. Naizgled mi se cinilo da ne disem, pa zatim da ne cujem. Posle nekoliko sekundi ruke su pocele da mi se tope u vosak, ostavljajuci blede tragove na pesku iz kojeg je od voska pocelo da izranja lisce.
Gubio sam ruke. Gubio sam osecaj. Izgubio sam oboje. Zatim se stvorio jedan ogroman crveni leptir.
Leptir koji je cicao. Posmatrao me je ocima zveri. Leptir - snazna krvolocna zver. U jednom trenutku mi se nezno nastanio u oku, ostavljujuci me da biram: smrt ili slepilo. Od tada neuspesno pokusavam da ga izvadim iz oka. Krvolocno.
|