|
Odgovor: Patolosko laganje -
11.05.2008, 23:47
Imam dva primera u svojoj okolini.
Prvi slučaj: Uvek sam mislila da se moja drugarica najbolje provede baš onda kad ja nisam sa njom. A potom je trećoj osobi prepričavala izlazak u kojem sam slučajno i ja bila. I shvatim da kao da nisam bila tamo. A u globalu, to je bila skoro pa ista priča koju bih i ja ispričala, ali su pridodati neki detalji, nepostojeći pogledi, uzdasi, izmišljeno ludilo... Posle sam se pitala da li laže samo druge ili i sebe ubedi da je to bilo baš tako dobro?
Drugi slučaj: Mog druga uglavnom smatraju duhovitom osobom. Najčešće ljude zasmejava sprdajući se na svoj račun. Tačnije, lažući praveći time sprdačine na svoj račun. A toliko mu je bitno da ga drugi prihvate, da jednom izgovorena koja je imala odjeka (uglavnom smeha) nastavlja da se raubuje još dugo, dugo,... Mislim da i posle nekih 15-20 godina koliko ga znam još uvek ima stvari za koje ne mogu da razlučim da li su laž ili ne. I svaki put kad ga pitam čemu, odgovor je isti: zašto da ne, nikom time ne nanosim zlo.
Ono što je meni neverovatno je što ljudi pet puta izgovorenu laž prihvataju za istinu.
... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....
|