Tema: Sindikat
Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Sindikat
staro
  (#9 (permalink))
cvishna
Čuvar Zaborava
cvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimum

Član od: 22.02.2008.
Poslednji login: danas 13:14
Pol: Žensko
Odgovor: Sindikat - 11.05.2008, 14:44

Citat:
Mish kaže: Pogledaj poruku
Moje prvo zaposlenje je automatki sa sobom povuklo učlanjenje u Sindikat (mada me niko nije pitao želim li biti "drug član" tj. slažem li se da mi odbijaju 1% od plate za članarinu). Bavio se kontinuiranom nabavkom potrepština za radnike (krompir, polutke,...., ali i dovođenjem svih onih švercera koji su prodavali sve i svašta), organizovanjem novogodišnjih paketića i osmomartovskih poklona, prolećnih izleta i sportskih igara. Na čelu sindikata OnajKojiJeDemokratksiIzabranOdStraneRadnika (naravno, delegiran kao najpodesniji od strane menadžmenta). Naravno, prvi saradnici oni koji su makar u sindikatu uspeli da dođu do neke titule i funkcije.
Zapravo, sa ove vremenske distance, ne mogu baš da se žalim na taj i takav sindikat. Kao redovni učesnik sportskih igara, isti mi je obezbedio jedno 7-8 puta po 3-4 dana raznih ekskurzija i luudog provoda.
Mada... Na svu sreću što sam odatle utekla pre nego što mi je taj i takav Sindikat trebao da mi zaštiti radnička prava. Jer nikom zaštitu nisu pružili iako bivši radnici dobijaju sporove na sudu protiv poslodavca. A upravo bi to trebalo da bude uloga Sindikata.
Sa promenom poslodavca nisam automatski "upisana" u Sindikat nove firme. I nikad se nisam ni "upisala". A dok ih posmatram sa distance, rekla bih da su ovde još gori. Ne obezbeđuju ni polutke, ni šećer, ni sportske igre,... Izborili su se svojevremeno za potpisivanje Kolektivnog ugovora i slika DrugaPredsednikaSindikata i Menadženta nam se kezila sa intranet stranica dok smo šljakali svoje radne subote ukinute istim tim kolektivnim ugovorom.
Čini mi se daće proći još mnogo vode Dunavom dok sindikati u Srbiji budu zaista zaštitnici prava radnika.

Ima li ovde drugova članova?
Eh, svugde ista politika. A da li si se Ti potrudila da neshto promenish po tom pitanju ? Sigurno nisi, umesto da preduzmesh neshto ako Ti nije dobro, ne Ti njih posmatrash sa distance i prichash okolo kako ne valja ovo, pa ne valja ono, pa ovako bi trebalo, pa onako bi trebalo. Zato smo dovde i dogurali, jer puno je takvih ljudi koji ochekuju da neko drugi neshto uradi za njih, a isti su odredjeni da kritikuju. Pa Mishu moj, dok svi zajedno ne krenemo da popravljamo i radimo zajedno, netje biti dobro, bitje nam ovako kako jeste sada.

Dokle god volimo nekoga zbog njegovih vrlina to nije ništa ozbiljno Kada ga počnemo voleti radi njegovih mana eeee, onda je to ljubav

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice