Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Kisač - Kysač
staro
  (#21 (permalink))
nenad.bds
Početnik za navek
nenad.bds je dostigao maksimumnenad.bds je dostigao maksimumnenad.bds je dostigao maksimumnenad.bds je dostigao maksimumnenad.bds je dostigao maksimumnenad.bds je dostigao maksimumnenad.bds je dostigao maksimumnenad.bds je dostigao maksimumnenad.bds je dostigao maksimumnenad.bds je dostigao maksimumnenad.bds je dostigao maksimum

Član od: 02.02.2007.
Poslednji login: danas 20:53
Pol: Muško
Godine: 65
Odgovor: Kisač - Kysač - 08.05.2008, 23:01

Citat:
ciefp kaže: Pogledaj poruku
Konkretno za te kuce,retko se vec i moze naici na neku kucu koja je okrecena u plavo.
Posle pominanja tradicionolano plavo obojenih kuća karakteriskičnih za Slovake, počeo sam da pomno zagledam u prolasku kroz mesta gde živi dosta pripadnika tog naroda.

Priznajem da sam se iznenadio kako je malo tako obojenih kuća, a u svesti mi je da ih je, ne tako davno, bilo dosta. Jedna od tako tradicionalno obojenih je 'Slovenski dom' u Staroj Pazovi, ali 'običnih' plavih kuća nisam video. Možda da sam zašao u sporedne ulice.

Iako je tema Kisač, ipak ću staviti sliku iz Selenče, jer tako karakterističnu kuću skoro nisam video. Tu ubrajam i ime vlasnika i godinu gradnje, što je takođe bilo karakteristično.

Slikano je ovog 1. maja. Skoro sve ne-mlade žene bile su u tradicionalnim suknjama sa marama na glavi, ali samo ova kuća u glavnoj ulici je plava.

Ne mogu da odolim, bez obzira što ću biti van teme i zaslužiti kritiku, da stavim i sliku ove kuće iz Selenče. Kako se rapidno smanjuje broj kuća u tradicionalnim bojama, tako brzo raste broj sličnih ovoj.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice