Citat:
ciefp kaže:
Konkretno za te kuce,retko se vec i moze naici na neku kucu koja je okrecena u plavo.
|
Posle pominanja tradicionolano plavo obojenih kuća karakteriskičnih za Slovake, počeo sam da pomno zagledam u prolasku kroz mesta gde živi dosta pripadnika tog naroda.
Priznajem da sam se iznenadio kako je malo tako obojenih kuća, a u svesti mi je da ih je, ne tako davno, bilo dosta. Jedna od tako tradicionalno obojenih je 'Slovenski dom' u Staroj Pazovi, ali 'običnih' plavih kuća nisam video. Možda da sam zašao u sporedne ulice.
Iako je tema Kisač, ipak ću staviti sliku iz Selenče, jer tako karakterističnu kuću skoro nisam video. Tu ubrajam i ime vlasnika i godinu gradnje, što je takođe bilo karakteristično.
Slikano je ovog 1. maja. Skoro sve ne-mlade žene bile su u tradicionalnim suknjama sa marama na glavi, ali samo ova kuća u glavnoj ulici je plava.
Ne mogu da odolim, bez obzira što ću biti van teme i zaslužiti kritiku, da stavim i sliku ove kuće iz Selenče. Kako se rapidno smanjuje broj kuća u tradicionalnim bojama, tako brzo raste broj sličnih ovoj.