Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Koji bi vam posao najbolje lezao?
staro
  (#40 (permalink))
memento
Colonel Walter Kurtz
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 01:51
Pol: Muško
Odgovor: Koji bi vam posao najbolje lezao? - 23.04.2008, 11:42

Od svih mnogobrojnih aktivnosti kojima sam se bavio u svom zivotu, mislim da sam najvise uspeha imao kao kockar. Dve godine svoje mladosti sam skoro u celosti posvetio kartama, odnosno preferansu, beli, raubu, kanasti, firciku (marjas), briskuli, treseti, trijumfu...
Nezdravi magnetizam triestina, madjarica i pjatnikovih karti me je opasno zarazio, tako da se culo za mene i u nekim specificnim krugovima i jednu zimu sam proveo u F krilu jednog od paviljona u studentskom gradu u Beogradu kockajuci preferans za interese tada poznatog zestogog momka iz kraja. Sva sreca sto sam zbog skolovanja morao poci u drugi grad i drugu republiku, tako da sam napravio radikalan razlaz sa kartama koje, kasnije, godinama nisam uzimao u ruke....

Bas sinoc sam posetio jedno malo selo u blizini, kad tamo u lokalnoj kafani se na moje ogromno iznenadjenje, masovno igrala bela, ili belot. Za neupucene, bela je karakteristicna za Zagreb, Hrvatsko Zagorje i eventualno Liku i Slavoniju. Brzo su mi objasnili da su igru u selo donele izbeglice upravo iz navedenih oblasti.

Naravno, odigrao sam jednu partiju. U pice. Iako sam imao sam srecu i pobedio sa mojom partnerkom, platio sam turu. Da me ne bije maler....

Rebel

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice