Citat:
morrib : Zapad je rešio da sjebe Srbiju, i tu teško da nam ko može pomoći, a i da može neko, mi sami sebe guramo još niže.
|
A smem li ja da vas pitam, gospodine morribe, ko bi vama (Vama i vama Srbima u Srbiji) i na koji nacin uopste mogao pomoci (necu namerno o zasto bi vam pomogao)? Da bi mogli da mi odgovorite potrebno je reci sta Vi hocete, ili preciznije sta hoce Srbija?
STA?
1.) Da li hocete izolaciju - nacionalnu (u kojim god granicama) & ekonomsku?
-Pa eto...imate je vec decenijama. Da li vam je tako dobro? Ako jeste, u redu, nemam sta dalje da kazem.
2.) Ne svidja vam se globalizacija?
- U redu, ali vremena "ogranicenog nacionalnog trzista" sa sve internacionalnim taxama su passe u svetu. Dakle, mozete trgovati insajderski ali to je sve i ako vam je to dovoljno - izvol'te, i meni je i drugima je tek pogotovu.
3.) Ne svidja vam se kapitalisticka masinerija?
- Ok, eto postoji jos Kuba u komunistickom svetlu (bar na papiru) pa da mozda sa njom sklopite alijansu, al' pozur'te se dok jos disHe Mr. Castro, jer sve mi se cini da ce posle njegovog zadnjeg daha Cuba postati Las Vegas Nr. 2 na brzakE!
4.) Da rezimiram : Amere, Arape i EU ste svrstali u agresore po definiciji (necu sada da drzim lekciju o tome kako je EU-trziste u osnovi evropske ideje iz 50 i neke nastalo upravo kao suprotni pol americkom trzistu - i ovako svako dobacuje "komadice" koji se uklapaju u njegovu teoriju zavere ili cega vec), Rusija je "kupljena" (nije kupljena, samo nije dovoljno blesava da igra kolo dok svira R'n'R pa i ona vredno kupuje Srbiju i nekadsnje delove Srbije parce po parce - cujem da su cene otisle u exorbitantne dimenzije otkako su novokomponovani bogatasi ex-CCCR stupili na balkansko trziste), dakle, sta nam/vam jos ostaje kao potencijalna opcija?
- Ostaje Kina, Japan i Indija.
I posto imam utisak da je ovde rec o "cija je fantazija elokventnija" imam i ja konja "masta" za trku : koga se plase Ameri, Arapi i EU together? Pa, Kine bRe! Malko i Indije otkako je onaj Ratata uzburkO sveto a i svetsko monopolisticko trziste . DakleM, novi svetski poredak (by me, a ja sam kao neko

) glasi : USA + Arapi + EU + Jevreji against Kina & Indija. A Srbija je paaaaaaaa...nesto poput Suisse, pa ce glumi neutralnost. Je l' to TO?

Prva opcija je skupa opcija baš za taj isti zapad, a ta je kompletni upliv i saradnja sa DS-om i njegovim "saborcima", gde se koriste sva raspoloživa sredstva i opcije u okviru tog bloka, a sve u cilju, da je EU jedino i pravo rešenje za Srbiju. Zašto je to skupa opcija, pa zato što veliki se novac ulaže trenutno, a i veliki broj ljudi je angažovan na tom poslu u zemlji i inostranstvu.
-Opšte je poznato da u Americi kada su izbori, arapske zemlje, proizvođači nafte i finansiski koncerni uporedo vrše donaciju i pomoć i jednoj i drugoj strani, tako da se uvek pojavljuju na strani pobednika.
Kod nas se trenutno pomaže samo prva grupa, dok je druga u kojoj su DSS-NS, i SRS, pomno prati i čeka zadnji momenat da se krene u akciju. (...)
|
Znate, meni se smeje i place u isti mah kada neko krene da bez trunke realne osnove uvelicava sebe, svoju ulogu u svetu i svoj status u globalnom svetu koristeci pri tome uvek i uvek iznova neke postavke koje svako ko iole, ma malKo malcice poznaje globalno trziste moze da okarakterise (nazalost) samo kao paranoju.
Srbija i srpsko trziste je za sve ove gore navedene "mocnike" -u kom god taboru da bili - makovo zrno bRe, ma mozda cak ni pola zrna!
I jedna je stvar imati problem sa identifikacijom "kapitalistickog sistema" onih koje ste 50 godina prezirali komunizmom - moglo se 50 godina, sad vise ne mErE! - druga je stvar vrteti se u zacaranom krugu zato i samo zato sto necete da priznate da
NEMA alternative! NEMA JE!
Jer napokon, nasuprot casnoj i manje casnoj opciji -kako ste Vi definisali dve moguce opcije - stoji : SIGURNA PROPAST!